26 apr. 2010

Governor's Beach 25 Aprilie

Salutare! Iata ca am mai avut parte de un week-end de odihna, asa ca am fost pana la Governor's Beach, zona restaurantului Kalymnos, pe la intrarea in camping.
CE MI-A PLACUT:
Zona e foarte linistita. Soseaua e destul de departe de plaja asa ca nu se aude zgomotul masinilor sau al tobelor sport montate cocalaresc pentru un "efect sport". Deasemenea plaja nu e foarte frecventata, probabil pentru ca de la parcare pana la mare sunt de coborat si apoi (la plecare) de urcat niste scari, iar cipriotilor stim ca nu prea le place efortul in aer liber.

23 apr. 2010

OFERTA BLUE AIR!

Toate zborurile din Cipru sunt la oferta in zilele de 23, 24, 25 Aprilie.

21 apr. 2010

Ne facem de ras sau ne facem temuti?

Dupa ce am scris aici despre atacurile hacker-ilor romani asupra site-ului The Telegraph, un nou atac al aceleasi "grupari" a avut loc si pe site-ul ziarului Le Monde.

Atentie cand acceptati un job in strainatate.

Asa cum probabil stiti, cele mai mari tepe se pot lua/da pe internet. Traim intr-o lume virtuala in care de multe ori lucruri pe care le consideram concrete sunt inexistente. Perioada de criza mondiala a dat tot mai multe sanse celor care se ocupa cu trasul tepelor pe internet.
Mai nou (de ceva ani de fapt, dar mai intens in ultima perioada), tepele se dau cu joburi in zone de conflict. Ele pot fi ori Nigeria la exploatari de petrol, ori Afganistan in tabere ce asigura suport material si logistic trupelor stationate acolo ori cine stie pe unde le mai trece prin cap teparilor.Eu am fost incercat atat cu Nigeria cat si cu Afganistanul...



16 apr. 2010

Norul de cenusa vulcanica afecteaza Romania

Aeroporturile Baia Mare, Satu Mare, Oradea si Cluj vor fi inchise incapand de sambata, ora 0:00.





Stirile care ne intereseaza - 16.04

VESTI BUNE
Gripen ne ofera avioane noi in locul "Programului Rabla pentru F16" la acelasi pret. In plus vin si cu logistica in Romania. Mai multe detalii aici.

Despre contractul de munca

Orice raport de munca trebuie "guvernat" de un contract in forma scrisa, o scrisoare de angajare sau orice alta forma scrisa semnate de angajator. Legea obliga angajatorul sa informeze in scris angajatul asupra termenilor principali ai contractului si ai relatiilor de munca.
Informatiile minime care trebuiesc cuprinse intr-un contract de munca sunt:


15 apr. 2010

O posibila noua criza financiara peste 8 ani?

George Soros, avertizeaza intr-un interviu pentru "The Economist" ca o noua criza, de data aceasta mai dura decat cea pe care o traversam acum, e posibil sa apara peste aproximativ 8 ani. 
Soros spune ca am inlocuit creditul privat cu cel de stat si astfel s-a marit semnificativ datoria nationala. "Am avut o perioada de aparenta liniste de 10 ani intre criza din Asia din 1998 si criza creditelor din 2008. Daca modelul este repetat,inseamna ca mai avem cel putin inca 8 ani pentru a merge inainte pana la urmatoarea criza"


Pentru mai multe detalii puteti citi aici.

13 apr. 2010

Super eveniment sportiv luna aceasta in Limasol. (Video)

In perioada 24-30 Aprilie 2010 va avea loc in Limasol o etapa de LASER MASTERS CHAMPIONSHIP, o intrecere de ambarcatiuni individuale cu panze, destinate atat tinerilor cat si adultilor.

11 apr. 2010

Stirile care ne intereseaza - 11.04

VESTI BUNE
A aparut prima organizatie jurnalistica online de tipul open-source destinata dezvaluirilor. Asta inseamna ca cineva care are probe dar nu are acces la un ziar sau care este cenzurat de presa din tara sa, poate sa posteze acolo. Asteptam cu interes varianta pentru Romania... Mai multe detalii aici.

CUM NE VEDE LUMEA
Un roma a fost batut, omorat si apoi dizolvat in acid de patronul italian petnru care lucra. Motivul: un posibil furt de combustibil de la una din masinile firmei. Mai multe detalii aici.

VESTI PROASTE
Preturile carburantilor in Cipru continua sa creasca. EKO si Exxon au marit deja preturile, Petrolina si LUK Oil le vor urma incepand de saptamana viitoare. Pretul benzinei EKO 95 era astazi de 1.028 Euro/litru. Mai multe detalii aici.

10 apr. 2010

Stiri care ne intereseaza - 10.04.2010

VESTI PROASTE
Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, sotia acestuia, Guvernatorul Bancii Nationale a Poloniei, Seful Armatei Polone, Adjunctul Ministrului de Externe a Poloniei si alti oficiali polonezi au decedat astazi in urma unui prabusirii avionului prezidential. Mai multe detalii aici.


CUM NE VEDE LUMEA
Presedintele Traian Basescu i-a facut cadou presedintelui Obama posibile pierderi de vieti omenesti. Mai multe detalii aici.


VESTI BUNE
Firma americana Textron si constructorul de aeronave Aerostar Bacau (ARS) au incheiat un parteneriat pentru productia de vehicule blindate la uzina din Bacau, ceea ce va intampina cerintele ministerului Apararii din Romania, care trebuie sa se conformeze standardelor NATO. Detalii aici.

Despre calitatea de asigurat social




Conform Departamentului de Asigurari sociale, definitia unui asigurat social este urmatoarea: Orice persoana angajata in Cipru este asigurata social in mod obligatoriu. Persoanele asigurate se impart in doua mari categorii: angajati (in sectorul privat, public, in societati cu capital mixt, ucenici) sau lucratori independenti (self-employed).
Pe langa persoanele asigurarea obligatorie, mai exista posibilitatea unei asigurarii voluntare. Aceasta inseamna ca o persoana care a fost asngajata si a avut platite asigurarile sociale pentru minim un an, poate sa continue plata acestora in mod voluntar.


6 apr. 2010

Coral Bay - 05.04.2010

In putinul timp pe care l-am avut am reusit sa trag o fuga la Coral Bay a doua zi de Paste. Cum distanta fata de Limasol nu e chiar mare si cum plaja e numai cu nisip, a fost o alegere excelenta.

3 apr. 2010

Stirile care ne intereseaza 03.04

VESTI BUNE
Incepe sa se stranga latul in jurul "afacerilor" cu intermediere de forta de munca pentru Cipru? Se pare ca lucrurile se misca...incet dar sigur. Detalii aici.

CUM NE VEDE LUMEA
The Independent - Calatorie dincolo de asteptari - Pastele in Transilvania. Mai multe aici

Vesti proaste nu sunt pentru ca e Pastele si trebuie sa mai lasam din grijile cotidiene.

Va doresc tuturor un Paste fericit, plin de bucurii.

2 apr. 2010

Stirile care ne intereseaza - 02.04

VESTI BUNE
Basescu se intalneste cu Obama, la Praga intr-un maraton de intalniri intre Presedintele American si lideri de state din Estul Europei. Mai multe detalii aici.
Mai sunt sanse... Autoritatile din Judetul Iasi au strans intr-un centru de excelenta cei mai buni copii proveniti din familiile sarace, Copii care poate ca nu ar fi terminat nici liceul, dar care acum au aspiratii inalte. Articolul pe larg aici.

CUM NE VEDE LUMEA
Sase romani au fost arestati la Roma pentru viol si alte agresiuni. Printre ei se afla si un minor in varsta de 16 ani. Mai multe detalii aici.

VESTI PROASTE
Speranta pacientilor din romania: Ungaria sau Austria. Mai multe detalii aici.