3 aug. 2010

Am plecat in Romania...

Evident ca plecarea mea in Romania este doar temporara... O sa va povestesc aici cum a fost drumul pentru ca despre ce si cum am gasit tarisoara o sa scriu mai incolo...
Am plecat in Romania cu Blue Air. Companie respectabila care a inteles ca e OK sa decolezi la ora 8 chiar daca ora de plecare de pe bilet a fost ora 5. In fine, noroc ca in aeroport in zona portilor de imbarcare mai ai cu ce pierde timpul. Compania a oferit tichete de 7 euro pentru cei care doerau sa manance sau sa-si procure bauturi.
Din pacate conationalii nostri nu au inteles ca a te afisa beat crita si a face scandal din orice nu e un lucru care te face remarcat in sensul bun al cuvantului. Inca de la momentul check-in-ului ni s-a spus ca vom intarzia si cei care sunt fumatori au fost invitati sa nu se grabeasca in zona de imbarcare pentru ca nu se poate fuma. Dar oare nu e mai fain sa mergi in zona de imbarcare si sa faci scandal?
In fine... Apoi, la ora 18.10, s-a anuntat prin statia aeroportului ca cei care calatoresc pe aceasta cursa sa se prezinte pentru a le fi inmanate voucher-ele. S-au prezentat aproapte toti cu exceptia a doi bivoli care au decis sa faca scandal pentru acele vouchere la o ora si 20 de minute de la momentul anuntului, adica la 19.30. In mod evident erau beti crita. Intre timp un alt idiot care purta plete si cioc a inceput sa o injure pe cea care reprezenta aeroportul Larnaca, nu pe reprezentantul Blue Air. O invinovatesc pe acea doamna sau domnisoara ca nu si-a tinut promisiunea de a-i refuza imbarcarea, atat lui cat si celor doi boi pe care i-a amenintat ca cheama politia.


Ii rog pe cei care-i recunosc pe boii din cerculetele rosu si portocaliu sa le zica sa stea dracului acasa si apoi sa ii scuipe in fata, asta din partea mea si a celorlalti 157 de pasageri pe care atitudinea lor i-a scarbit.


Cel din cercul portocaliu este idiotul care s-a trezin inainte cu 10 minute de imbarcare (adica la 2 ore si 30 de minute dupa ora normala de plecare a cursei) ca i s-a facut foame si ca vrea tichetul, amenintand si injurand ca la el in grajd. Bouleee!!!

In fine, dupa ce am ajuns pe asa-zisul Aeroport International Baneasa a inceput lupta prin Romania. Prima etapa: iesirea din aeroport. Destul de dificil avand in vedere ca multi oameni se imbulzeau pe acel coridor ca sa-si vada rudele venind, ca si cum 10 secunde ar fi facut diferenta. Etapa a doua: taxiul. Evident ca rechinii se imbulzeau la usa agatandu-te cu "un taxi sefu'?". Il intreb pe primul cat face pana la Gara de Nord. Raspuns: "10 euro. Ca vorba aia, ce mai e un 10 euro in ziua de azi". Ii zic ca e dublu fata de ce am platit acum 6 luni si plec mai departe. El insista ca nu e mult ca e cel mai ieftin. Merg la urmatorul: "Fara aparat face 75 de lei sefu'!" Nici nu i-am mai raspuns ghiolbanului.
Am gasit si statia de taxi, la iesirea din aeroport faceti la stanga si mergeti prin sensul giratoriu cam 100 de metri. Primul pe care l-am intrebat mi-a zis ca face cam 30 de lei. I-am zis ok, cu o conditie, in mai putin de 10 minute sa fie in gara. Si asa a si fost. Ma grabeam la un tren imaginar de a carui existanta stiam doar din spusele altora. In fine am aflat ca trenul era cam cu jumatate de ora mai tarziu decat stiam asa ca am avut timp sa "admir" Gara de Nord: pereti scorojiti, McDonalds si KFC langa care stateau cersetori infecti, mizerie, saracie, nepasare. Trenul in schimb arata foarte bine, climatizare, lumini de veghe pe timp de noapte pentru cei care nu pot sa doarma, suspensii incredibil de eficiente si iarasi incredibil: PUNCTUALITATE! Exact la ora de pe bilet trenul a  intrat in gara de destinatie. Felicit CFR-ul pentru servicii, dar i-as bate pentru cum arata si cum sunt intretinute garile.

2 comentarii:

  1. bun si acuma dupa ce in Larnaka ai asteptat 3 ore pt zbor da in Romania te-ai urcat in tren la fix,dupa ce ai trait in Romaia si acuma esti aici,dupa ce ai trait in Cipru si inca traiesti acolo.Ce ai alege.Care tara?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai as alege linistit Cipru. Si o sa-ti spun si de ce... am gasit Romania la fel de mizerabila ca atunci cand am plecat, mai scumpa decat stiam si la fel de inaccesibila.

    RăspundețiȘtergere