31 aug. 2010

Am primit pachet! Din Romania?

Stiu ca e stupid pentru ca abia am fost in Romania, dar a trebuit sa primesc un pachet cu continut pe care la momentul plecarii mele din Romania nu-l aveam. In fine...
I-am rugat pe parinti sa-mi trimita coletul si le-am dat adresa exacta din Cipru. Coletul a fost trimis din Bacau la data de 23 August, iar eu l-am primit azi 31 August. Stiu, o sa spuneti ca 8 zile sunt cam multe dar posta din Cipru functioneaza dupa un algoritm pe care eu nu-l inteleg. Avioanele  aduc corespondenta si coletele in Larnaca sau Pafos, dar totul ajunge in Nicosia de unde se triaza si se retrimite. Stupid si asta pentru ca acest colet a plecat pe 25 August de pe Otopeni si a ajuns in Nicosia abia pe 27. Dupa aia postei din Cipru i-au trebuit 3 zile ca acest colet sa ajunga in Limasol de unde l-am si ridicat. Din pacate livrarea nu s-a facut la cel mai apropiat oficiu postal (cum ar fi fost si normal) ci a trebuit sa merg la sediul central din Limasol.
A durat 8 zile si pentru un colet cu o greutate de 3,39 kg si un volum cam cat 3 topuri de hartie de scris, s-a platit suma de 123,35 lei. Asta include si taxa de confirmare de primire.
Posta Romana s-a miscat repede, dar din pacate ce scrie pe site-ul lor e o vrajeala. Factorul postal a spus ca asigurarea coletului nu se poate fae pentru Cipru, asa ca daca dispare ramai cu buza umflata. Apoi a mai zis ca acest colet nu se paote trimite in Cipru decat prioritar! Astea fiind conditiile, coletul s-a trimis prioritar si ar fi trebuit sa ajunga la destinatie la 3 zile lucratoare de la data trimiterii. Din pacate a ajuns la 6 zile lucratoare, adica in timp de doua ori mai mare. O sa ma adresez postei pentru lamuriri.

PS: Cica la usa unei blonde bate cineva. Neavand vizor intreaba:
 - Cineeee-i?
 - Posta!
 - OK, intrati pe rand...

6 comentarii:

  1. hahaha....e bine de tot in 8 zile....eu am primit coletul dupa o luna jumatate!Nici nu mai speram si tot asa am posta langa mine aproape de blocul in care locuiesc si a trebuit sa merg la posta centrala....!Fiecare tara cu golurile ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu as dori sa trimit din cipru catre romania un pachet...ma puteti ajuta? va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  3. deci pana la urma cum pot trimte un pachet in cipru...?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mergi la Posta Romana daca vrei sa trimti pachet in Cipru. Din Cipru in Romania trebuie sa te duci la posta din Cipru. Pretul e cam acelasi indiferent de unde/unde trimiti.

    RăspundețiȘtergere
  5. POATE CINEVA AS MI ZICA UNDE SINT DEPOZITELE POSTEI IN CIPRU CICA PE LINGA SIGMA TV

    RăspundețiȘtergere