A trecut si Craciunul, ne pregatim pentru Revelion. De Craciun am pregatit ceva mai special pentru prieteni speciali :) Adica pentru prietenii mei!
Am gasit aceasta reteta pe net si am incercat sa ma tin cat mai aproape de ce scrie acolo:
Pentru saramura (sau bait):
Sare (250g), piper boabe, patrunjel verde tocat, cimbru uscat, salvie proaspata (eu am pus uscata), 3 foi de dafin, o cana de vin(250ml) si evident curcanul. L-am lasat de vineri seara pana Sambata la pranz.
Ca umplutura am pus:
Telina (radacina) data prin razatoare, o ceapa rosie taiata in sferturi, ardei gras taiat cubulete, patrunjel tocat .
Pentru pus pe sub pielea curcanului am frecat 3/4 pachet de unt, salvie, piper si cimbru. Atentie la cata salvie puneti pentru ca poate da un gust amarui daca folositi in exces!
Apoi l-am dat la cuptor si am procedat exact ca in reteta. Mie mi-a iesit asa:
Reteta se poate prepara si de Revelion!
De revelion nu ca cica nu se mananca pasari, pentru ca cica o sa scurmi tot anul hihi.De revelion peste ca sa mergi tot inainte!!!
RăspundețiȘtergereOricum cred ca a fost buuuuun curcanelul tau!!!
L-ai tinut la cuptor cat scrie in reteta?Mie mi se pare cam putin,daca e sa ma iau dupa zecile de retete de curcan la cuptor pe care (deocamdata :D) le-am citit.
RăspundețiȘtergere:)
Nu, in total a stat la cuptor 3 ore si 45 de minute din momentul in care l-am pus! Ia aminte ca aveam cuptorul preincalzit.
RăspundețiȘtergereMa gandeam eu....Am sa indraznesc sa fac si eu cat mai curand.
RăspundețiȘtergere