7 feb. 2011

Ai grija cand musti mana care te-a hranit!

Se stie ca si in Cipru criza isi arata tot mai mult coltii. De lucru se gaseste tot mai putin spre deloc, avioanele vin pline si se intorc pe jumatate pline. In aceste conditii, concedierile sunt iminente. 
De curand am asistat la o sedinta in care s-au facut concedieri. Unul din romani a inceput sa faca scandal ca nu e corect si ca el vrea nu-stiu ce drepturi care nu i s-au acordat niciodata si pe care nu le ceruse pana atunci. Asta dupa ce vreo 2 saptamani inainte de a fi concediat a mancat cacat a discutat pe la colturi cu ceilalti angajati analizand salariile unora si ale altora. In fine, tipul a facut scandal si a incercat sa ii provoace si pe ceilalti. Dupa fi 10 zile, unul din angajatii ramasi isi face mila de dobitoc fostul coleg (care are 3 plozi) si pentru ca el pleaca, il anunta si vin amandoi la firma. Unul zice ca vrea sa plece si ca il aduce in locul lui pe scandalagiu (care venise plin de sperante si idei). In mod evident managerul le zice "PA!" amandorura amintindu-le de faptul ca au cerut preavize inainte de concediere si ca acum unul pleaca fara sa acorde fabricii preaviz! 
Discutia de dupa intrevedere a fost cat se poate de logica: "Pana acum 2 saptamani totul era rau, aiurea si de cacat si acum vine la mine cu sarut-mana!". Asadar, cand sunteti concediati nu o luati ca o razbunare, mai ales in tari ca si Ciprul unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea! Nu mereu concedierea are caracter personal! Uneori chiar nu se poate sustine o schema de personal foarte incarcata!

3 comentarii:

  1. cita dreptate este in cea ce ai scris m-am lovit de o problema similara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Spuneti-mi daca stiti, va rog, salariul mediu cam cat ajunge in cipru? voi ajunge in cipru cam peste o saptamana, si am auzit diverse pareri. Mi s-a spus ca salariul mediu e de 500-600 euro, ba ca ajunge la 700-800. Unii spun ca s-ar mai gasi slujbe (comparativ cu ce e in romania sau alte parti), altii ca nu. Nu mai stiu ce sa cred. Cum vedeti situatia?

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil ca esti deja in Cipru si ai aflat, daca nu, din cate stiu, salariul minim pe economie e undeva in jur de 700 de euro pentru norma intreaga (160 de ore pe luna).

    RăspundețiȘtergere