2 iun. 2013

Ghidul romanului in strainatate - Capitolul II

Astazi o sa continui Ghidul editat pentru civilizarea unor adevarate exemplare romanesti care fac tot posibilul sa iasa in evidenta. In capitolul II o sa incerc sa acopar aspectele legate de autoturisme, scutere si alte mijloace de locomotie.
Masina
In strainatate, dupa ce a muncit o perioada mai lunga sau mai scurta, romanul emigrant ajunge si la stadiul in care isi poate permite sa isi cumpere o masina. Marea majoritate o folosesc pentru scopul ei originar: deplasarea de la punctul A la punctul B.
Totusi, avem pe unii care fac exceptie si ies in evidenta. Pentru ei scriu aceste randuri. Fratilor, stiu ca acasa ati sprijinit casa cu lemne se nu cada peste voi, dar in strainatate v-ati trezit cu masina la scara. Stiu ca incercati sa compensati lipsurile de alta natura prin etalarea rablei pe care v-ati lipit astickere de doi lei, careia i-ati pus jante (si nu genti) si in care ati "investit" o gramada in sisteme audio. Totusi, nu va face onoare si nici nu veti primi aprecieri si laude din partea nimanui daca dintr-o masina veche de 20 de ani se aude Gutza la volum maxim in timp ce "rulati fin" pe faleza. Deasemenea, nu va avantajeaza sa va dati in spectacol pe scutere de 2 lei, eventual cu toba de esapament modificata sau eventual lipsa. 
Invatati va rog sa fiti mai retinuti, mai modesti si nu mai iesiti in evidenta in sens negativ!

P.S.: Editez acest ghid pentru a le atrage atentia celor care se fac si ne fac de ras. Nici una din ideile exprimate nu e o generalizare.

4 comentarii:

  1. comportament de parveniti frustrati...daca auzi un claxon sau pe cineva vociferin in trafic, fii sigur ca este Roman!Nu reiau comentariul cu mediul si conditia de la care au plecat indivizii, caci este de prisos, dar subliniez faza cu Guta la maxim pentru ca si pe mine ma irita. Oricum,este totusi un salt, din caruta in masina.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Se spune ca tiganeste traiesti, tiganeste inveti...
    De ce vorbim de ai nostri, pe bastinasi nu ii auziti dis de dimineata cu Kazantsidis la cinzeci de metri in jurul masinii, asta daca nu are vufer, dupa cum zic ei. ( Si intre noi fie vorba, tot tigan era si el)
    Se pare ca chestia asta e o parte comuna a culturii balcanice din care facem parte ...
    Si la o adica mi se pare putin cam cam deplasata sintagma "ghid de civilizare" ... Stiu multi "manelisti" care asculta pe Guta la maxim in masina care sunt extrem de civilizati in viata de toate zilele. De, fiecare cu meteahna lui, ca doar de aia se zice sa-ti vezi barna din ochiul tau si apoi paiul din ochiul altuia!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tudorel Zugravul4 iunie 2013 la 14:47

    S-ar puea ca ce urmeaza acum sa para putin in afara subiectului, dar nu prea am la cine altcineva sa apelez:Sunt in Xilofagu si vreau sa fac scoala de soferi aici in Cipru, dupa cateva calcule, am ajuns la concluzia ca e mai avantajos sa o fac aici.Intrebarea e, ce trebuie sa fac, unde trebuie sa ma adresez, ce acte imi trebuie(in afara de foaia galbena), E cineva care si-a luat permisul aici si ma poate sfatui?Mentionez ca am nevoie de masina doar pentru deplasarea de la punctul A, spre B, si asta fara muzica data tare.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Tudorel.In primul rand trebuie sa gasesti un instructor auto la tine in zona,iar acesta iti va spune tot ce trebuie sa stii in legatura cu ce acte iti trebuie si cati bani te va costa. Cred ca in afara de foaia galbena nu iti mai trebuie nimic,cel putin la mine asa a fost (acum cativa ani).O sa ai nevoie de doua poze. Multa bafta !!!

      Ștergere