8 feb. 2014

Punct si de la capat!

Nu stiu daca ati urmarit recent stirile internationale, dar in Bosnia si Hertegovina e revolutie. Nimic nou o sa spuneti, avand in vedere trecutul destul de zbuciumat al zonei respective. Totusi, spre deosebire de ceea ce se intampla in Ucraina, in Bosnia protestatarii cer sa plece TOTI! Si cei care sunt acum la putere si care sunt in opozitie, toti! Practic ei cer o reforma din temelii a clasei politice, reforma in care sa fie adusi oameni tineri, cu perspective noi si cu oarece dragoste de tara.

Idealul lor este foarte interesant si e de urmat. Ramane de vazut daca vor reusi, dar de moment ce politia nu intervine pentru a dispersa manifestantii si apara doar foarte putine din obiectivele guvernamentale, se pare ca manifestantii au sanse mari de reusita. Guvernul DEJA a demisionat..
Iata cateva din cererile protestatarilor:
1. Pastrarea ordinii publice alaturi de politie si jandarmi. Evitarea de a politiza, manipula sau a incrimina protestele.
2. Instaurarea unui guvern tehnocrat compus din specialisti care sa nu fi avut nici un mandat de conducere, la nici un nivel de guvernare si care sa conduca pana la alegerile generale din 2014
3. Oprirea in procedura de urgenta a privatizarilor frauduloase si revenirea in patrimoniul statului a catorva companii precum si nationalizarea averilor dobandite ilegal.
4. Alinierea salariilor guvernantilor la salariile celor care muncesc in sectorul de productie
5. Eliminarea tuturor sporurilor de participare in comitete si comisii de guvernare de moment ce aceasta participare este in fisa postului!

Vedeti mai jos harta unde au loc proteste:
https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=z_DnF-t3127Q.kK8xY_el_bcY

Puteti urmari miscarile de protest din Bosnia si Hertegovina si pe pagina de facebook creata special pentru asta:
https://www.facebook.com/50.000.Za.Bolje.Sutra 


4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Idealul lor este foarte interesant si e de urmat" si daca ar fi urmat, de catre cine speri tu ca va fi urmat? De catre voi, stranierii revoltandu-va impotriva guvernarii de unde sunteti, sau de catre noi, the insiders, impotriva celor de la putere, in Romania? Nu ti se pare putin ipocrit sa postezi din afara tarii, pierdut fiind de realitatile cotidiene ale tarii, indemnand sau, ma rog, sperand la o revolta asemanatoare celei din Bosnia si Hertegovina?
      Lasa "mamaliga" romaneasca sa explodeze cind o vrea ea, vezi-ti mai bine de σουβλα ciproata ca nu poti sta cu curu' in doua luntrii!
      Si ca un sfat - cred ca a comenta stirile din Cipru economice,sociale si politice, ce ating interesele romanilor aflati acolo, ar face ca blogul sa fie mult mai citit si mai putin criticat!

      Ștergere
    2. Cum sa fie interesant idealul lor? Ti-ai dat nota singur domnule.. pacat.

      Ștergere