25 sept. 2010

(Li) Se pregateste ceva...

Am vizionat ieri demonstratia politistilor care au isit in strada pentru a-si cere drepturile. Perfect normal intr-o tara democratica, evident ca nu si in Romania unde politistii care se aflau in timpul lor liber au primit amenintari cu masuri dintre cele mai dure. Cine i-a amenintat? Pai chiar cel care ar fi trebuit sa-i reprezinte, ministrul Blaga. Tot el a mai regurgitat o "perla": "salariile în Poliţie nu sunt mari, dar comparativ cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici". Cu alte cuvinte daca esti in mocirla pana la brau, stai acolo si bucura-te de statutul tau caci altii sunt in mocirla pana la gat. Nu cumva sa se treveasca vreo unul ca vrea sa o duca mai bine... 

Si pentru ca o tampenie spusa de un ministru nu vine niciodata singura, "Buldogul" a mai scos una: "am reuşit cu eforturi foarte mari ca să le plătesc drepturile de chirie pe care domnul Nica nu le plătise, al 13-lea salariu, drepturile de echipament, toate am reuşit să le plătesc". Adica politistii trebuiau sa-si ia uniforme din banii lor? Sau poate pistoalele... 
Politistii, mai ales cei din structurile inferioare, s-au cam saturat si ieri au strigat cateva lozinci care-mi amintesc de grevele studentesti din anii 1999-2001: "Iesi afara javra ordinara", "Du-te Basescu dupa Ceausescu", "Un pitic si cu un chior/ Ne-au lasat in curul gol" etc.
Ce mi-a placut insa cel mai mult din "arsenalul" pregatit de politisti a fost aceasta pancarta:
Pe ea scrie: "Degeaba rad toti de tine Emile, ai exact inaltimea necesara". Sursa: asa cum se si vede, oficina prezidentiala. 
Azi fiecare publicatie sau trust de presa a prezentat stirea dupa propriile interese, unii exagerand, altii blamandu-i pe politisti. HotNews (gasca de pupincuristi ai lui Base, cu pretentie de mare publicatie) a publicat un articol intr-o cheie agresiva subliniind ca politistii nu au respectat autorizatia si ca au scandat invective la adresa oficialilor. PE politisti insa i-a durut la cascheta: "Respectam legea asa cum o respecta si Guvernul. (Marsul n.m.) L-am autorizat noi". 
Jandarmii care-i pazeau erau si ei de partea lor, doar ca erau in timpul serviciului... Ramane sa intre Politia si Jandarmeria in greva si sa scoata Base Politia Militara sa se apere de demonstranti. Astfel, "seful mafiei personale a lui Adrian Nastase" il poate servi la fix din pozitia de Ministru al Apararii.
Mi-ar placea insa ca politistii sa inceapa sa faca exces de zel.Cum? Pai simplu, sa pandeasca toate crasmele de fite din Bucuresti si sa-i controleze la respiratie pe toate progeniturile politicienilor din partidul aflat la guvernare sau chiar pe politicienii despectivi. La puscarii sa faca de-asemenea controale la sanga la absolut tot si la absolut toti detinutii, mai ales la cei cu statut "special". La vami sa se faca super-controale la bagaje, acte si persoane. Cand presiunea asupra guvernantilor nu va mai veni din strada ci de la prieteni/cunostinte/oameni la care au obligatii/interpusi/rude etc atunci politistii isi vor rezolva singuri cazul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu