6 apr. 2012

Avem preot Romano-catolic roman in Cipru!

Asa cum stiti, am facut demersuri si eforturi organizatorice pe langa Episcopia Romano-Catolica de Iasi pentru ca aceasta sa trimita in Cipru un preot romano-catolic macar pentru perioada Pascala. Prin bunavointa Excelentei Sale Episcopul Petru Gherghel, pr. Valentin Aenoaei va sosi in Cipru Sambata 7 Aprilie! Acesta va sta in Cipru pentru a sarbatori Pastele impreuna cu noi. Pentru ca diferenta intre Pastele conform calendarului romano-catolic si cel ortodox este de doar o saptamana, anul acesta preotii franciscani din Cipru au hotarat sa celebreze aceasta sarbatoare odata cu crestinii ortodocsi in incercarea de apropiere intre cele doua biserici dar si ca o forma de respect (nu s-ar fi cuvenit ca romano-catolicii sa gateasca fripturi cand ortodocsii erau in Saptamana Mare, asta doar ca un exemplu).
Nu am inca o data certa pana la care pr. Valentin va sta in Cipru, dar cu siguranta va fi prezent aici pana pe 17 Aprilie. Se va incerca organizarea de liturghii in orasele Nicosia, Limasol si Larnaca, dar si in Paphos sau Ayia Napa daca vor fi destule solicitari. Incepand de Sambata ora 11 il veti putea contacta direct pe Parintele Valentin la numarul de telefon 96728384.
Toti cei interesati sunt rugati sa il contacteze direct pe pr. Valentin la numarul de mai sus sau pe mine la numarul 99835650. Deasemenea va stau la dispozitie si cele 2 adrese de email:
bogdanbf@gmail.com
emigrantcy@gmail.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu