26 iul. 2012

UPDATE: Referendum in Cipru




Anunt privind documentele pe baza cărora cetăţenii români îşi pot 
exercita dreptul la vot în cadrul 
Referendumului pentru demiterea Preşedintelui României 
29 iulie 2012



Conform instrucţiunilor transmise de către Biroul Electoral Central, în străinătate alegătorii votează în baza paşaportului simplu sau a paşaportului simplu electronic ( fie cu domiciliul în România sau cu domiciliul în străinătate), a paşaportului de serviciu, a paşaportului diplomatic sau a cărţii de identitate, valabile în ziua votării.

Cetăţenii români ale căror cărţi de identitate sunt expirate de cel mult 6 luni pot solicita Ambasadei României la Nicosia eliberarea unui paşaport temporar.
Actele necesare pentru eliberarea paşaportului simplu temporar cu domiciliul în România sunt:
- cartea de identitate valabilă sau expirată de cel mult 6 luni sau cartea de identitate provizorie însoţită de certificatul de naştere, în original
- vechiul paşaport
Actele necesare pentru eliberarea paşaportului simplu temporar cu domiciliul în străinătate sunt:
- certificatul de naştere românesc, în original
- certificatul de căsătorie, unde este cazul, în original
- vechiul paşaport
- permisul de şedere în Cipru, tradus în limba română, legalizat şi apostilat

Taxa pentru eliberarea paşaportului simplu temporar este de 80 Euro şi se eliberează în aceiaşi zi!


Atenţie! Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare se preiau doar la sediul Ambasadei României din Nicosia!

Pentru a fi în măsură să eliberăm aceste documente în timp util în vederea exercitării dreptului la vot în cadrul Referendumului pentru demiterea Preşedintelui României din data de 29 iulie a.c., recomandăm tuturor cetăţenilor români interesaţi să se adreseze cât mai curând ambasadei pentru a fi programaţi în una dintre zilele de 27, 28, 29 iulie 2012.

Pentru obţinerea de informaţii suplimentare şi pentru programare în vederea eliberării de paşapoarte simple temporare vă rugăm să contactaţi Ambasada României la Nicosia tel. 00357/97812277, persoană de contact Valentin Muntean – Consul.



Sursa: Comunicare a dl-ui Consul Valentin Muntean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu