23 oct. 2014

Alegeri 2014



N-am mai scris pe blog de ceva timp. Principalul motiv este ca nu mai sunt in Cipru si asta inseamna ca nu mai sunt atat de mult la curent cu ce se intampla pe insula. Dar pentru ca urmeaza Alegerile Prezidentiale, m-am gandit ca ar fi potrivit sa scriu cateva randuri. 
Nu, nu scriu aceste randuri ca sa va sugerez cu cine sa votati. Totusi, vazand ca persoanele tinere si cele de varsta medie sunt oarecum indecise daca sa mearga sau nu la vot si cu cine sa voteze, dar vazand si reactiile romanilor din strainatate care aproape ca au aruncat cu rosii in unii candidati aflati in vizita in Diaspora, am zis ca trebuie sa incerc sa incurajez prezenta la vot. 

Poate ca niciunul nu merita sa fie votat, dar cu siguranta fiecare dintre voi are macar un candidat pe care nu il doreste castigator. Mai mult, cu cat sunteti mai tineri, cu atat rezultatul alegerilor va va influenta pentru un timp mai lung, pentru ca spre deosebire de persoanele peste 65 de ani, multi dintre noi vom prinde si vremurile de dupa mandatul viitorului Presedinte. Mai mult, mi se pare important ca presedintele tarii sa fie ales de cat mai multi dintre cetatenii tarii, indiferent unde s-ar afla ei. Acestea sunt doar unele din motivele pentru care trebuie sa mergeti la vot.
In Cipru puteti vota in Nicosia, Limassol si Larnaca. Gasiti pe site-ul Ambasadei si alte detalii cu privire la organizarea celor doua runde de alegeri.

Un comentariu:

  1. Deci potrivit pozei cei care nu se vot la vot sunt vaci ori boi! Dar cei care se voteaza ce sunt? Iti spun eu: miei de pasti! Carne de tun! Generatii de sacrificiu!
    Stii cu ce ar iesi in evidenta alegerile din Romania in UE si aiurea? Prin neprezentarea masiva la vot! Prin dezinteres, prin lehamite, prin scarba cu care fiecare om normal ar sanctiona aceasta mlastina ale carei miasme ne-au otravit de ATUNCI pana acum!
    Sa mergem la vot?!! Pentru ce?
    Sa fure altii pentru altii si impreuna pentru toti? De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!

    RăspundețiȘtergere