23 sept. 2010

Vesti dinspre Romania

Ceea ce vad in ultima vreme la TV ma sperie. Si nu vreau sa vorbesc aici de stirile de la ora 17, ci despre realitatile de zi cu zi. Sa le luam oarecum intr-o ordine...

L-au arestat pe Vantu si asa cum era de asteptat i-au si dat drumul la recurs. De ce l-au arestat? Cica pentru favorizarea infractorului. Probe? Eh, un fleac, 2 convorbiri telefonice si alea aiurea. Intrebarea e ce s-a dorit sa se ascunda cu asta? Pai in perioada aia s-au lansat primele mladite ale stirii legate de un nou imprumut de la FMI. Cum care imprumut? Ala despre care Basescu spunea ca nu este necesar.
Apoi a venit legea pensiilor unde a iesit cu scandal. In primul rand pentru ca legea nu aduce nimic bun, in al doilea rand pentru ca varsta de pensionare creste si va fi aceeasi pentru barbati si pentru femei si in al treilea rand pentru ca PSD a luat niste bani ca sa faca circ la votarea legii. Ii intreb pe bolnavii care au votat legea asta a pensiilor daca si-ar trimite mama la varsta de 63-64 de ani sa munceasca. Sau daca ar angaja cineva in Romani un zidar care are 64 de ani. Cati dintre Soferii de la Parlament au varsta peste 50 de ani, sau cati deputati ar risca sa mearga de la Bucuresti la Baia Mare cu un sofer in varsta de 64 de ani? N-ai cu cine mah, n-ai cu cine...
Dupa dezastrul asta de lege, incepand de ieri s-au pornit sindicatele pe scos oamenii in strada la mitinguri. Daca in primavara se dansa pinguinul, acum dansul a fost unul mai de societate... de societate lihnita de foame, ajunsa al fundul sacului, stoarsa de toate economiile amanetate pentru a se pregati de sezonul rece. A iesit bataie care a semanat mai mult cu o imbranceala. Mi-ar fi placut sa fie azi printre protestatari si reprezentantii jandarmilor nemultumiti de taierile de 25%. Atunci ar fi fost cu adevarat de urmarit Live.
Perspectivele sunt sumbre pentru romanii din tara. Cred ca in iarna ce va veni vom asista din pacate la cele mai semnificative recorduri negative. Zeci de mii de restantieri la intretinere, mii de copii retrasi de la scoala din cauza lipsurilor, zeci de mii de batrani care vor trai sub pragul saraciei si vor renunta la medicamente in speranta leacului adus de doamna cu coasa, cresterea fara precedent a infractionalitatii in special generata de lipsuri (spargeri, talharii, furturi etc).
Sa-ti fie rusine Traian Basescu!


Un comentariu:

  1. Bag de seama ca avem de-a face cu un guvern optimist deoarece ei nu vad si nu aud ca sanatatea e nesanatoasa, ca invatamantul e repetent, ca oamenii de rand sau oamenii legii impreuna cu sindicatele ies fericiti in strada sa aplaude guvernul...dar care guvern, acesta e invizibil sau mai bine zis cred ca e mort in urma razboiului cu criza!

    RăspundețiȘtergere