13 feb. 2011

De ce nu merita unii romani sa fie platiti mai bine?

In ultima vreme ma lovesc de romani care lucreaza in diverse magazine sau locatii care ofera servicii: Carrefour, magazine cu mancare, periptero, locatii de unde se transfera bani etc. Politetea lor vizavi de conationali este 0. Pentru toti acestia am un mesaj:
Daca suntem din aceeasi tara, nu inseamna ca respectul trebuie sa dispara!
Si o sa dau aici cateva exemple: La cuptorul de peste drum o romanca ma intreaba: "Ti-o tai?" Se referea la paine... Merg azi sa transfer niste bani si o alta ma "cearta" ca in nu-stiu ce formular de-al lor nu imi apare adresa si imi spune: "Zi-mi pe ce strada si la ce numar stai!" Ii dau adresa dupa care imi zice ca trebuie s-o scriu eu ca ea nu stie sa scrie.
Pentru astfel de persoane am doar o veste proasta. De acum o sa ma adresez sefilor vostri pentru a reclama lipsa de respect! O sa invatati ca nu suntem frati. Trebuie sa aratati respect tuturor, indiferent de origine.

4 comentarii:

  1. ar fi o metoda buna asta ar insemna ca te respecti tu insusi si astepti acelasi respect sa stii ca am sa o aplic si eu daca ne intilnim pe un pat de spital vineti inseamna ca am reusit sa dam afara din servici niste compatrioti :))) glumesc sper sa nu ajungem aici dar niciodata nu stii cu cine ai deaface ..

    RăspundețiȘtergere
  2. eu sunt unul din acei romani care lucreaza la periptero si am tendinta aceea de a vorbi la per-tu cu romanii dar din drag si dor de patrie ( si din cauza faptului ca sunt de cateva luni aici si inca nu am patimit prea mult cu ai nostrii ) insa unuia care te saluta respectos sigur ca trebuie sa-i raspunzi la fel .
    dar ca sa primesti respect trebuie sa si dai .
    am sa adaug si eu un exemplu langa cele date de tine
    doi clienti afara . unul in masina , altul la frigiderul de bere care tipa la celalat inrtebandu-l cate beri sa ia ( la 6.15 am ) . intra in magazin , eu in picioare zambind si spunandu-i traditionalul buna dimineata . el raspunde : ah , esti roman ! ma gandeam sa-ti fur berile astea dar daca esti de al meu te las . Pai va vedeam pe camera ! Si ce imi faceai bah daca ma vedeai ? vazandu-i tatuajul de pe mana cu cele 5 puncte , de ex puscarias , i-am raspuns : va rugam sa le platiti sau sa le puneti la loc . si crezi ca nu iti dadeam o sticla in dinti ? ce sa va zic, am scapat atunci , sunteti un domn ! hai ba lasa-ma si da-mi si un pall mall

    RăspundețiȘtergere
  3. cel mai bine e sa nu vb romana ...asta o spun din experienta sau sa nu ai de aface cu romanii(chiar dac anu toti sun trai sau mai stiu eu cum..., dar, odata ce te frigi cu ciorba apoi sufli si in iaurt)

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta cred ca e cea mai buna metoda, cea de a nu vorbi romana. Astfel daca ti se adresa cu " na sou
    to kopso? " nu cred ca ai fost deranjat de aceea fata.
    Iar cu reclamatul lipsei de respect a unui angajat
    roman vis-a-vis de un client roman nu stiu cat de serios ar fi luat in considerare de onor patronul cipriot.

    RăspundețiȘtergere