15 feb. 2011

Din nou despre Ambasada Romaniei

Azi (15. februarie) am intrat pe site-ul Ambasadei Romaniei la Nicosia. in partea din dreapta, aproape de josul paginii de la sectiunea Coordonate (!), se afla un mic banner cu logo-ul foaaaarte vechi al asa-numitului brand de tara "Romania mereu surprinzatoare"

Atat de surprinzatoare incat m-a lasat masca si pe mine cand am vazut ca acelasi banner este si pe alte site-uri ale ambasadelor Romaniei (de exemplu cea din Croatia). Si mai surprinzator este ca acel link duce spre un domeniu care este de vanzare! Adica oricine poate cumpara acel domeniu si va avea bannere gratuite pe toate site-urile ambasadelor Romaniei? 
Poate ca unii nu isi dau seama sau nu-i duce capul, dar u site oficial reprezinta o pozitie oficiala a unei organizatii. Cum ar fi daca acel domeniu ar fi cumparat maine de un vide-chat? Oamenii astia "prafuiti" care sunt prin ministere se ocupa de orice altceva decat de buna reprezentare a tarisoarei.

6 comentarii:

  1. pai sint "prafuiti " si campioni la gafe si cv de cancan ( vedeti aventurile actualului ministru de externe )

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei macar nu trebuie sa uiti ca ti-au dat documentele la timp,asta e important nu credeti?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, certificatul de nastere a fost gata in exact o luna. La pasaport au fost intarzieri. Poate din cauza ca acum se fac biometricele lui peste prajit.

    RăspundețiȘtergere
  4. adica au depasit periada de "maxim o luna domne" pentru pasaport? eu cand am fost sa il fac am intrebat in mod expres daca este gata in MAXIM o luna pentru ca asta imi mai dadea timp 6 zile sa ma ocup de obtinerea unei vize de rusia unde vreau sa merg in vacanta si biletele sunt deja cumparate. offff Romania sucks chiar si inafara ei :)
    sper totusi sa primesc pasaportul in timp util

    RăspundețiȘtergere
  5. BUNA ZIUA,numele meu este denisa balan si sunt romanca de origine ;m am casatorit in cypru cu un barbat pakistanez rezident in cypru
    doresc sa stiu daca pentru sotul meu eu pot cere AMBASADEI ROMANIEI IN CYPRU in calitate de ssssotul al unei persoane de origine romana viza pentru romania si dreptul la libera circulatie pe teritoriul unui alt stat european
    ce acte si in cadrul carui departament trebuie sa ma adresez daca locuiesc in cypru la adres sotului meu
    astept raspuns cu STIMA BALAN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Denisa, sotul tau are drept de rezidenta in Romania, drept pe care i-l poate conferi Ambasada, conditiile fiind sa nu fi fost implicat in acte de terorism sau spionaj, sa nu fie nici macar suspectat si sa aiba cazierul curat. Cel mai bine este sa intrebi la Ambasada si poate reusesti sa ii iei si cetatenie Romana.
      Dreptul de libera circulatie ii este insa ingradit pentru ca el NU este cetatean al unui stat UE. In cazul in care vreti sa va mutati in alta parte decat Romania, trebuie fie ca sotul tau sa isi ia cetatenia romana si astfel sa beneficieze de toate drepturile oferite de UE, fie sa aplice pentru permis de sedere si munca in statul respectiv. Deci primul pas este sa incercati sa obtineti cetatenia romana. Fa un drum pana la Ambasada si acolo te poti informa corect! Succes!

      Ștergere