17 apr. 2011

Din nou despre romani ajunsi sclavi in strainatate (VIDEO)

35 de muncitori agricoli romani, care lucrau in conditii similare sclaviei pentru recoltarea fructelor, au fost eliberati saptamana aceasta de politie, in sudul Greciei, a anuntat vineri o sursa din politie, citata de AFP.

Muncitorii agricoli au fost recrutati pentru recoltarea capsunilor in sere, dupa ce li s-a promis un salariu de 25 de euro pe zi si cazare. In realitate, ei erau constransi sa munceasca sub amenintarea unor persoane inarmate si erau fortati sa doarma in adaposturi improvizate in apropiere de camp.



Poliţia din Geneva a desfăşurat la sfârşitul săptămânii o vastă operaţiune vizând persoanele care practicau cerşetoria, controlând în total 66 de indivizi, majoritatea români, cărora li s-au dat amenzi, informează Tribune de Geneve. Detali aici.

3 comentarii:

  1. mai sunt si alte cazuri de care nu se stie cum ar fi magazinul ZARA si celelalte magazine ale companiei unde sute de romni si alte natii in afara de ciprioti lucreaza peste 46h pe sapt pe salariul minim 800 e asta daca nu cumva se gandeste patronul ca a fost luna scurta si da 600 e.sarbatori publice nelucrate si zile taiate din concediu....nimeni nu face nimic.deaia ajungem de rasu lumii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucrez si eu de 3luni in cipru pe un santier.Am contract de munca pe temen nelimitat,am semnat un contract care nu se respecte,nu se platesc orele suplimentare si ne termina cu munca.Trebui sa tragem si pt.ciprioti ca stu cu burta la soare.Romanii sunt cei mai munciti,spre axemplu sambata trebuia sa lucram pana la ora 15 dar a vn.la ora 13 si a zis ca stam pana la 17,nu am fost de acord pt.nu ne platesc orele suplimentare desi in contract se specifica acest lucru.SEFUL DE SANTIER MI-A LUAT CASCA SI MA DAT AFARA DIN SANTIER SI IERI NU A VRUT SA MA PRIMEASCA LA MUNCA.Nu ma lasat efectiv sa intru in santier.Acum sa vad maine ce iese nu ma las calcat in picioare de ei.Ne mana de la spate ca pe boi,sa scoatem salarile putorilor de ciprioti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte multe cazuri de acest fel, oamenii sunt disperati si pleaca in cautarea unei vieti mai bune, dar de cele mai multe ori devin sclavi pentru un salariu ridicol de mic.

    RăspundețiȘtergere