15 feb. 2012

Romania, trezeste-te!

Vremea in tara s-a mai calmat, dar problemele au ramas. Din afara tara aia se vede ca un imens organism fara cap, care se zbate in chinuri. Zapada de anul asta a fost ca un uppercut luat prin surprindere. Consiliile Judetene nu numai ca nu au nici un plan de actiune, dar sunt atat de multi responsabili incat mai afla de la televizor care sate mai sunt inzapezite.
De partea cealalta, primarii din localitatile inzapezite ridica din umeri si nu au nici o reactie la nenorocirea abatuta. Totul devine un efort extraordinar facut fara coordonare, fara cap si complet aiurea. Statul a fost depasit din toate punctele de vedere. Este inadmisibil ca statul, care are resurse extraordinare, sa fie intrecut de mediul privat. Nu il laud pe Becali, dar a reusit sa faca ceea ce autoritatile nu au putut. A venit cu utilaje multe, a actionat in forta. Am mai vazut o comuna deszapezita de doi particulari care aveau ferme acolo si saracii oameni nu mai puteau transporta materia prima si nici furaje pentru vite. Primaria statea si se uita la ei.
Ce nu inteleg este urmatorul lucru: Beneficiarii venitului minim garantat au OBLIGATIA sa presteze un numar de ore in folosul comunitatii. Nu am vazut nicaieri oamenii scosi la deblocat/deszapezit. Nu am vazut nici un asistat din asta sa deszapezeasca vreun batran.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu