7 sept. 2012

Calatorie prin Romania, Ziua I

Am revenit in Cipru de ceva vreme, dar lucrurile ramase nerezolvate si problemele cu laptopul m-au tinut departe de blog. O sa incerc sa va prezint traseul de relaxare facut prin tarisoara. 
Asadar in prima zi am plecat din Bacau pe la 9:00 pe traseul Bacau-Onesti-Oituz-Brasov-Busteni. Drumurile in tara au inceput sa se schimbe in bine. Ramane de vazut cat o sa tina minunea. Am plecat intr-o Miercuri asa ca traseul nu era aglomerat de masini ale turistilor si, surprinzator, nici al romanilor plecati la lucru si care sa se intoarca in tara, mai ales ca era inceputul lui August. In fine, drumul pana la Busteni pe traseul mai sus amintit a fost bun, cu mici exceptii pe centura Brasovului care ar cam trebui reparata. Pe Valea Prahovei liniste si pace, masini putine, drum foarte bun. 

Am ajuns la Busteni si am decis sa luam telecabina pana pe Platoul Bucegi. A fost o alegere dementiala. Pentru toti cei care nu au fost niciodata cu telecabina, va sfatuiesc sa nu ratati o astfel de oportunitate. Telecabina Busteni arata cam "rustic" atat cladirile terminal dar si telecabinele in sine. Pretul pentru o calatorie de nici 10 minute: 64 RON dus-intors de persoana. Personal mi s-a parut cam scump, dar nu eram acolo ca sa calculez banii ci ca sa ma destind. Am cam strambat din nas, am platit si am pornit. Era ora 1:30-2 dupa-amiaza asa ca telecabina nu era aglomerata. De mentionat ca la baza sunt destul de multi ofertanti de servicii de transport pana pe platou cu masini fel-de-fel. Am ales totusi telecabina. Traseul a durat cam 10 minute. Vederea si senzatiile au fost SPECTACULOASE. Mai ales la coborare.
Pe platoul Bucegi lume relativ putina, loc lejer sa faci poze fara sa te trezesti cu vre-un neavenit prin fata camerei. Temperatura era cam cu 12-15 grade mai joasa decat in Busteni, dar vantul facea ca diferenta sa para mai mare. Privelistea este superba si am mai fi stat acolo dar au inceput sa se adune norii si n-as fi vrut sa ne prinda ploaia, mai ales ca il aveam si pe fiul meu cu noi. Iata si cateva poze:


 

 

    

 


La coborare, asa cum am mai zis, experienta calatoriei cu telecabina este destul de extrema, dar o recomand cu caldura. La sosire am cumparat cateva suveniruri apoi am pornit spre Cartisoara, ultima localitate inainte de a urca pe Transfagarasan dinspre Sibiu. In Predeal am facut stanga pe DN 73A pe ruta Predeal-Rasnov-Poiana Marului-jonctiune cu DN1 inainte de Fagaras. La Paraul Rece am oprit si am mancat. Nu prea ieftin, dar macar bun: 4 adulti si un copil am platit 165 ron. Am mai stat la o cafea apoi am pornit iarasi la drum. Greseala cea mai mare a fost ca de la Rasnov nu am mers pe DN73B spre DN1 ci am continuat spre Poiana Marului. Drumul este DEZASTRUOS: groapa langa groapa, lipseste semnalizarea, lipsesc indicatoare. Pe o portiune de vreo 10 km am mers doar cu treapta a doua. In fine, a fost cea mai rea portiune de drum intalnita pe traseul asta. Am ajuns la Cartisoara unde facusem rezervare la Casa Popa. Acolo conditiile de cazare au fost foarte bune, camere spatioase, bucatarie complet utilata, frigider si totul la doar 80 ron/noapte/camera dubla. Curtea este foarte mare cat sa incapa si masinile si sa fie loc foarte mare de joaca, gratar sau pur si simplu de pierdut vremea.  Iata si o poza: 



4 comentarii:

  1. Citesc cu mare placere ceea ce scrii aici de fiecare data.Blogul tau este unul dintre putinele lucruri care imi bucura sufletul si mintea de cand ma aflu in Cipru, adica de aproape doi ani.Inca o data "multumesc" !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicia, iti multumesc. Poti da like pe facebook si vei primi notificari cand postez.
      Multumesc inca o data!

      Ștergere
    2. ma simt aproape de casa cand i-ti citesc descrierile.......sunt acum in cipru de 2ani,am mai fost in 2008,apropo eu sunt din Busteni.......multumesc

      Ștergere