7 nov. 2012

Se termina banii pentru somaj in Cipru


In prezent in Cipru se inregistreaza cea mai mare rata a somajului de la crearea Republicii in 1960. Astfel, somajul a ajuns la 12,2% din populatia activa, ceea ce inseamna ca 1 din 8 oameni nu are de lucru. Anul acesta Cipru a inregistrat a treia cea mai rapida crestere a ratei somajului din Europa, dupa Grecia si Spania. Toate aceste evolutii si-au pus puternic amprenta pe fondul pentru somaj al Republicii Cipru. Ministerul Muncii, prin vocea Ministrului Sotiroula Charalambous, a declarat ca s-au solicitat rectificari si realocari bugetare dinspre alte ministere.

In luna Septembrie o analiza privind Situatia Sociala din Cipru arata ca previziunile nu sunt deloc imbucuratoare: "Indicele de incredere al consumatorilor continua sa se deterioreze, asteptarile sunt ca somajul va continua sa creasca, iar previziunile economice se inrautatesc."
Intrebarea pe care o aud tot mai des pe buzele romanilor din Cipru este "Cat mai stai?". E e schimbare dramatica fata de trio-ul de intrebari "Unde lucrezi-Cat castigi-Cat platesti chirie?". Eu i-as intreba pe cei foarte multi care pleaca daca stiu incotro se indreapta...

2 comentarii:

  1. Unde pleaca cei foarte multi?
    Gresita intrebare, unde se intorc cei foarte multi cred ca era mai potrivit si nici macar nu e nevoie de raspuns ...

    RăspundețiȘtergere