1 dec. 2012

S-a infiintat Caritas si in Limasol!


Vineri, 23 Noiembrie 2012, s-au pus bazele grupului Caritas in Limasol ca o subsidiara a Caritas Cipru. Am avut onoarea si bucuria de a ma afla printre membrii fondatori, reprezentand in acelasi timp comunitatea romaneasca din Limasol.
Caritas este o organizatie non-profit a carei scop este de a oferi asistenta sociala si umanitara. Inspirati de valorile crestine, Caritas se adreseaza celor saraci, in nevoie, bolnavi, marginalizati si persecutati, indiferent de nationalitate, rasa sau religie. Printre actiunile desfasurate la nivel mondial se pot enumera: pace si reconciliere atat intre popoare cat si intre comunitati locale, ajutor umanitar si interventii de urgenta in caz de dezastre sau razboi, egalitate in domenii de munca si protectie, HIV si Sida, protectia mamelor cu copii, ajutorarea persoanelor in varsta, protectia emigrantilor dar si multe altele.

Caritas exista in peste 165 de tari si este sprijinita direct de catre Biserica Maronita si Biserica Romano-Catolica, iar in lume sunt peste 1 milion de membri si voluntari. Marea majoritate a acestora activeaza sub numele Caritas, dar si sub alte nume cum ar fi: Catholic Relief Services in Statele Unite, CAFOD in MArea Britanie si Scotia, Cordaid in Olanda etc.
Caritas, impreuna cu alte organizatii de binefacere ale altor culte, participa alaturi de ONU la eforturile de a imbunatati cooperarea si coordonarea in situatii de urgenta si de a impune cele mai inalte standarde in cazuri de interventie la nivel mondial.
In Cipru organizatia Caritas se afla sub patronatul Arhiepiscopului Bisericii Maronite Youssef Soueif si pentru ca nu este una foarte mare, situatia economica din ultima perioada impune extinderea ei pentru a fi mai aproape de cei aflati in nevoie. In anul 2006, Caritas a jucat un rol foarte important in criza generata de conflictul din Liban. Incepand cu 12 Iulie 2006, multi libanezi dar si straini s-au refugiat in Cipru. Cei 32 de membri si voluntari au sarit imediat in ajutorul refugiatilor ajutandu-i cu traduceri, tratamente pentru cei raniti sau suferinzi dar si altele.
Puteti fi alaturi de noi fie ca membri, ca voluntari sau sa ajutati Caritas prin donatii financiare sau materiale. Deocamdata nu exista alocat un spatiu de depozitare a donatiilor, dar acesta se va amterializa in curand. Pentru ca orice organizatie aflata la inceput de drum are nevoie de un ajutor, va invitam sa participati la Concertul Caritabil de Colinde oferit de Caritas Limasol. Acesta va avea loc pe data de 7 Decembrie incepand cu ora 19:30 in Biserica Catolica Sf. Caterina din LImasol. Biserica se afla pe malul marii, la aproximativ 700 de metri de Portul Vechi, chiar la capatul parcului Molos. Concertul este unul GRATUIT, insa vom apela la bunavointa dvs ca dupa spectacol sa faceti o mica donatie in contul Caritas. In cadrul concertului se vor canta colinde englezesti, romanesti si va fi si un recital instrumental de flaut si pian. Mai multe informatii puteti obtine la numarul de telefon: 99835650.

Va asteptam cu drag pentru a fi alaturi de noi si pentru a da o urma de speranta celor nevoiasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu