5 dec. 2012

Sa mergem deci SA VOTAM!

Anul acesta a avut o premiera in viata politica din Romania post revolutionara: votul majoritatii celor prezenti la urne a fost anulat de puteri externe. A fost un vot clar in urma caruia presedintele oricarei tari non-africane si-ar fi dat demisia. La noi insa nu e asa, e chiar pe dos. Politica din Romania a ajuns sa inclesteze masele de oameni si a fost mai prezenta in viata cotidiana ca oricand.
Pe 30 Octombrie a fost in vizita in Cipru dl. Titus Corlatean. Am ridicat atunci problema reprezentativitatii in Parlament a romanilor din Cipru. Replica acestuia m-a cam ofticat: "Stiti cati romani au votat in Cipru la ultimele alegeri?". Asadar, pentru clasa politica suntem importanti daca mergem cu totii la vot!

La aceste alegeri va fi in premiera o sectie de votare si in Paphos. Toate sectiile de votare vor fi deschise de la 7:00 pana la ora 21:00. Se voteaza in baza pasaportului romanesc sau al cartii de identitate, AMBELE INSOTITE DE YELLOW SLIP sau de buletin/pasaport cipriot. Cine nu are Yellow Slip sau buletin/pasaport cipriot nu va putea sa voteze. Votul dureaza cateva minute si va fi un semnal CA EXISTAM! 
Puteti vota in urmatoarele sectii:
Nicosia – sediul Ambasadei, str. Pireos, nr. 27, cartier Strovolos, Nicosia, cod 2023Limassol – sediul Primăriei din Limassol, str. Arhiepiscop Kyprianos, nr. 23, Limassol, cod 3036
Larnaca – sediul Fundaţiei „House of Arts&Letters”, str. Kalogrean colţ cu str. Makariou, nr. 4, Larnaca, cod 6017
Pafos – Şcoala Gimnazială Nicolaides, str. Grigori Avxentiou, nr. 3, Pafos, cod 8010.



7 comentarii:

  1. nu prea inteleg ce e nevoie de yellow slip acum? la toate celelalte voturi prinse aici (timp de 6 ani) nu tin minte sa fi carat hartia galbena dupa mine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales ca ambasada este teritoriul Romaniei!
      Cei ce sunt in vizita, turistii, cei sunt in tratament medical si
      altii in aceeasi speta ce vor face?
      Daca votez in Romania voi avea nevoie de permisul de sedere?
      Idioti ...

      Ștergere
  2. Cred ca neprezentarea la vot este cea mai buna mrtoda de a-i sictiri pe toti
    cei din clasa politica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Neprezentarea la vot este ceea ce le convine politicienilor! Caci oricum ei cumpara/fura ceva voturi, asa ca voturile furate devin cu atat mai importante, cu cat prezenta la vot este mai mica. Va convine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mai putine voturi, mai putine furturi ...
      Nu se poate fura de unde nu-i nimic!

      Ștergere
    2. Gresit!
      Daca ei cumpara 500 de voturi, ele devin nesemnificative cand la vot se prezinta 30.000 de oameni intr-un colegiu. Dar cand se prezinta doar 5.000, atunci 500 de voturi cumparate reprezinta 10%!

      Ștergere
  4. Pot vota cu yellow slip expirat?

    RăspundețiȘtergere