1 feb. 2013

Noutati despre "greva"

Asa cum stiti, in Cipru este greva in domeniul constructiilor. Cipriotii din acest domeniu au incetat activitatea si au revendicari dintre cele mai haioase: concedierea lucratorilor straini si inlocuirea lor cu ciprioti, interzicerea micsorarii salariilor in constructii etc. 

Ce s-a intamplat in ultimele zile mi se pare grav si ridicol in acelasi timp. Pe de o parte presa din Cipru cenzureaza, nu vede, sau nu vrea sa vada lista completa cu revendicari si actiunile legale sau nu ale protestatarilor. Pe de alta parte, cipriotii incep sa aplice legea pumnului in gura. Dupa mitingurile sau adunarile din ultimele zile (30 si 31 Ian), cipriotii s-au adunat in patrule care umbla prin oras sau prin sate sa verifice daca se lucreaza undeva in constructii. Gastile astfel formate merg inarmate. Exista rapoarte neoficiale cu batai crunte aplicate romanilor si bulgarilor prinsi ca muncesc in constructii. 
Toti cei care au fost implicati sau au fost martori la aceste agresiuni sunt rigati sa ma contacteze pe adresa: emigrantcy@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu