25 aug. 2013

Companiile aeriene au introdus orarul de iarna.

In ultima perioada primesc tot mai multe emailuri in care se promoveaza orarele de iarna la companiile aeriene care opereaza in Cipru pe ruta Bucuresti-Larnaca. Cele trei companii sunt: Blue Air, tarom si Wizz Air. Cyprus Airways ofera zboruri in sistem code-share cu Tarom, adica desi ei vand bilete pe ruta Bucuresti-Larnaca-Bucuresti, de fapt este vorba de zboruri Tarom. Pana acum nimic nou, dar la o privire mai atenta lucrurile sunt interesante in sensul ca sfideaza ridicolul. Sa luam deci companiile aeriene in ordine alfabetica:


Blue Air
Blue air opereaza in perioada 27 Octombrie 2013 - 29 Marie 2014 doar 3 zboruri pe saptamana pe ruta Bucuresti-Larnaca si retur. Zborurile Bucuresti-Larnaca vor avea loc in zilele de luni, miercuri si vineri la ora 16:30 cu aterizarea programata la 18:55, iar retururile vor pleca in aceleasi zile din Larnaca la ora 19:40 cu aterizare la Bucuresti la ora 22:05. Avand in vedere ca ora este tarzie si ca cei care nu sunt din Bucuresti nu prea au conexiuni rutiere, aeriene sau feroviare, mi se pare ca avioanele lor vor zbura la jumatate din capacitate.

Tarom
Ei bine, la Tarom situatia este strigatoare la cer! Pentru orarul de iarna, Tarom a prevazut 4 zboruri pe saptamana pe ruta Bucuresti-Larnaca. Ce e interesant abia acum urmeaza... Decolarea se va face din Bucuresti la ora 21:55, iar aterizarea in Larnaca ete prevazuta pentru ora 00:10, adica la 10 minute dupa miezul noptii. Daaaaar, decolarea din Larnaca spre Bucuresti este programata pentru ora 01:00, iar aterizare la Bucuresti va fi in jurul orei 03:20! Intrebarile mele pentru cei din conducerea Tarom sunt:
1. Fratilor, ce naiba fumati?
2. Cati dintre voi ati pleca cu familia la drum avand in vedere orele de decolare/aterizare? Sa zicem ca ati avea 2 copii de sub 10 ani. I-ati purta toata noaptea pe drumuri?
Dupa parerea mea, Tarom va zbura cu avioanele goale, singurii care-si vor cumpara bilete la ei fiind cei care nu intreaba la agentii orele de decolare/aterizare.

Wizz Air
Wizz Air, companie cu sediul la Budapesta, a prevazut pentru orarul de iarna doua zboruri pe saptamana pentru ruta Bucuresti-Larnaca. Plecarea din Bucuresti va fi in zilele de Miercuri si Duminica la ora 14:20, iar returul din Larnaca va decola la ora 17:05, urmand sa aterizeze pe Otopeni la ora 19:25. Probabil ca Wizz va fi compania preferata de toti cei care nu sunt din Bucuresti sau imprejurimi pentru ca la ora la care aterizeaza in Bucuresti se pot gasi o gramada de conexiuni spre alte zone din tara.

Asadar, cand va cumparati bilete de avion, cascati ochii la orele de decolare/aterizare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu