27 aug. 2013

Marea Britanie va folosi bazele sale militare din Cipru pentru a interveni in Siria

Stim cu totii ca situatia din Siria a escaladat in ultima perioada. Stirile care par sa anunte un posibil atac cu arme chimice au facut ca ONU sa trimita o echipa de experti in Siria pentru a studia problema. Marile puteri deja incep  sa-si lustruiasca armele pentru ca, nu-i asa?, din orice criza se iese cel mai repede printr-un razboi. Desi presa locala din Cipru incearca sa salveze aparentele si sa linisteasca populatia cu privire la folosirea bazelor militare de catre englezi pentru a porni un atac spre Siria, presa din Anglia scrie cu totul si cu totul altceva. 
Dupa criza bancara din primavara acestui an, Ciprul tine iarasi prima pagina a ziarelor din Anglia. Astfel, materiale ample despre criza din Siria umplu paginile ziarelor. Unele publicatii ofera chiar marturii ale pilotilor de curse aeriene civile care au declarat ca in ziua de luni, 26 August, in timp ce zburau dinspre Larnaca spre destinatii din Marea Britanie, au putut vedea din cabina avioane de transport militare Hercules C130. Deasemenea exista declaratii conform carora formatii de avioane de vanatoare au fost vazute pe radarele pilotilor indreptandu-se dinspre Europa continentala inspre Cipru. In paralel s-au luat o seama de interviuri locuitorilor din Akrotiri, locuitori care au declarat ca in ultimele 48 de ore activitatea pe aeroportul din baza englezeasca s-a intensificat considerabil.
Aflat la o distanta de doar 100 de mile fata de Siria, se pare ca Ciprul va fi un nod foarte important intr-o eventuala actiune militara in Siria. Ramane de vazut daca sirienii vor intelege ca englezii au baze suverane, sau daca vor considera Ciprul ca fiind un adversar.

Un comentariu:

  1. nu va fi nici un razboi e totul un joc de minge care se paseaza de ici colo .razboiul se simte in sufletul fiecaruia dintre noi ,inca nu sa simtit.asa ca dormiti linistiti ca si razboaiele astea fac parte din criza ,al nostru e un razboi psihologic care deja a inceput din 2008.sintem prea multi pe planeta asa ca toate razboaiele din tarile arabe sint in favoarea noastra.si asta se stie .inteligenta americana de data asta a cam luato in bot.nu va misca nici o piesa in plus in acest joc de sah doar va sta si va gindi unde sa puna regina.va salut.cit despre cypru vreau sa va spun ca e floare la ureche,iubesc cultura greaca cred ca e cea mai valoroasa cultura si inteligenta .va salut .AMELIA.

    RăspundețiȘtergere