15 dec. 2013

Cum sa pacalesti low-cost-ul in aeroporturile din Cipru


Asa cum stiti, low-cost-ul poate fi o alternativa ieftina dar stresanta de a calatori cu avionul. In cazul companiilor low-cost, in pretul biletului se include in general locul din avion, un bagaj de mana mai mare sau mai mic si aerul pe care-l respirati. Atat! Orice altceva costa. Si costa de la 1-2 Euro pana la 60 de Euro. Totusi, se pot gasi portite de a obtine avantaje pentru care in mod normal ar trebui sa platesti.

Bagajul de mana
Marea majoritate a companiilor acorda in pretul biletului posibilitatea de a avea la dvs un bagaj de mana care sa nu depaseasca 10 kg. Dar daca totusi ai sa zicem 2 laptopuri, incarcatoare si alte chestii electronice, nu le poti pune la cala pentru ca fie or sa-ti dispara, fie o sa ajunga facute bucati. In cazul in care bagajul de mana va este OK din punct de vedere al volumului, dar depasiti la greutate, inainte de a face check-in in aeroport scoateti cateva chestii din el si dati-le unui prieten. Astfel bagajul de mana va va fi cantarit si se va incadra in cele 10 kg. Dupa cantarire, puneti inapoi ce ati scos pentru ca la portile de imbarcare se verifica doar dimensiunile. Daca totusi aveti bagaje voluminoase de mana si nu va incadrati din punct de vedere a volumului, faceti la fel: scoateti din bagaj, probati-l la ghiseu ca incape si apoi in zona de duty-free puteti sa va cumparati o apa plata si cereti o sacosa mare in care puneti obiectele care va sunt in plus. Astfel, geanta dvs va fi OK si la verificarea de la poarta de imbarcare pentru ca in avion va este permis accesul cu un bagaj de mana si o sacosa de cumparaturi din magazinele duty-free! Aveti totusi grija sa nu exagerati... 
Locul in avion
Ar trebui sa stiti ca in avioanele low-cost exista doua randuri de scaune cu spatii mai mari intre randuri. Este vorba de locurile de deasupra aripilor din dreptul iesirilor de urgenta. Multe companii cer o taxa suplimentara celor care vor sa ocupe aceste raduri. Totusi, daca avionul este aglomerat, puteti ocupa aceste locuri daca cereti acest lucru stewarzilor. Ei va vor cere sa platiti, dar dvs spuneti-le politicos ca vreti sa stati acolo fara sa platiti. Repet, daca avionul este aglomerat, nu va vor refuza. Trebuie insa sa aveti grija sa respectati termenii si conditiile de a ocupa acele locuri.
Fumatul
In aeroportul din Larnaca, de ceva vreme, nu mai exista loc pentru fumat. Pentru cine vrea totusi sa traga o tigara, exista posibilitatea de a o face in momentul imbarcarii. Atunci cand vi se permite accesul de la poarta de imbarcare spre avion puteti sa trageti o tigara repede de la coridorul de acces, pe scarile care coboara spre pista si pana la avion. Asta se poate face doar la low-costurile la care accesul nu se face prin tunel pala la avion ci direct pe pista. In Paphos se poate fuma in loc amenajat sau la imbarcare pentru ca acolo se merge pe jos pe pista aeroportului. Aveti insa grija sa respectati indicatoarele despre fumat acolo unde acestea exista.
Mancarea
Pentru ca un sendvis din multa paine si foarte putin cascaval sau pui costa in general cam 4-5 euro in avion si 5-6 euro in aeroport, sfatul meu este sa va faceti de acasa 1-2-3 sendvisuri pe care sa le luati cu dvs. Orele de asteptare vi se vor parea lungi asa ca e bine sa va asigurati ca nu dati pe 2 sendvisuri cat ati fi dat pe o friptura la o crasma de nivel mediu. Deasemenea puteti va va luati si cateva fructe pentru ca n-o sa puteti sa le cumparati din avion. Cafeaua e uneori mai ieftina in avion decat in aeroport.

Calatorie placuta si Sarbatori fericite tuturor!

Un comentariu: