15 mar. 2014

De ziua ta...

Pentru ca astazi multi cetateni romani vorbitori de limba maghiara au cerut autonomie pe sistemul sunt aici dintotdeauna, as dori sa le amintesc acestora cateva lucruri:
1. Maghiarii sunt un popor migrator su au ajuns in Europa venind din fundurile Asiei. Parerea mea e ca trebuie sa va faceti bagajul si sa mergeti fix unde aveti originea daca tot o tineti sus si tare cu originea.
2. Romania este stat indivizibil. Scrie in Constitutie! Cui nu-i place are liber sa-si ia cetatenie maghiara si sa se mute in Ungaria. Exista o lege care permite acest lucru.
3. Maghiarii din Romania au mai multe drepturi decat multe minoritati din tari mai civilizate din Europa. 
4. Faptul ca UDMR si alte partide ale etnicilor maghiari s-au luptat pentru invatamant si administratie in limba maghiara a fost pentru ca maghiarii sa nu cumva sa aiba curajul sa ridice capul si sa plece din aceste judete lasand partidele fara capital electoral. Asadar v-au prostit ba!
5. Maghiarii din Romania nu sunt emigranti. Totusi, pentru ca cel care a facut aceasta afirmatie a facut trimitere la istorie, o sa ii aduc aminte ca stramosii lor au fost deportati la marginea unui vechi imperiu in care ungurii erau cel mult majordomi si ca maghiarii din judetele Harghita si Covasna n-au fost acolo dintotdeauna. 
6. De ce le trebuie maghiarilor din Romania autonomie? Ce vor ei sa faca din punct de vedere a bunastarii locuitorilor din cele 2 judete si nu pot din cauza ca sunt parte a Romaniei? 

Ar mai fi multe de scris dar pentru ca e sambata seara o las pe alta data. In final as vrea sa le dedic DOAR maghiarilor care vor autonomie urmatoarea piesa cu mesajul "La multi ani!"

Un comentariu: