18 oct. 2010

Cand ajunge Udrea prim-ministru?

Ieri (17.10.2010) intr-un interviu ""lejer, de vara" la ProTv, Incrucisatorul a declarat ca Udrea nu este inca matura dpdv politic pentru a fi prim-ministru. Ciudat, mie mi s-a parut majora din acelasi punct de vedere de foarte mult timp... Si totusi, cand ajunge Udrea prim-ministru?
Eu vad aceasta desemnare ca una cu sanse foarte mari de a se produce. Toate insa la timpul lor. In primul rand acum nu e bine, adica nu e un context economic si social care sa o ajute. Nu cred ca Intaiul Marinar al tarii doreste sa-i pateze imaginea. Pentru viitorul imediat exista posibilitatea ca PDL-ul sa se dea deoparte de la guvernare si sa ii lase pe cei din actuala opozitie sa "treaca iarna", o iarna care se anunta oricum numai nu usoara pentru oricine ar fi la guvernare. In plus o schimbare de registru ar linisti temporar sindicatele si protestatarii. Cum o sa se iveasca primii muguri ai cresterii economice, guvernul va fi dizolvat sau va cadea la vreo motiune de cenzura si PDL-ul se va intoarce aratand ca varful crizei a fost provocat chiar de cei de la putere (PSD sau PNL). Ei, cand acest lucru se va fi intamplat, prim-ministrul desemnat va fi chiar Nuti Udrea.
Mai exista si posibilitatea ca PDL-ul sa se incapataneze sa "scoata tara din criza" si sa ramana la putere. In acest caz, ii sfatuiesc pe cei din tara sa se pregateasca pentru o iarna dura... chiar foarte dura. Prevad miscari sindicale de amploare si chiar lupte de strada. Si daca totusi incapatanarea PDL-ului va merge pana la capat,a tunci cred ca se va institui legea martiala pentru ca nici Politia si nici Jandarmeria nu vor mai fi active, angajatii lor urmand sa-si lase dracului statutul si mandria, mai ales ca acestea nu tin de foame.
Viata in Romania a ajuns din pacate ca o cursa de montagne russe. Din pacate partea plina de adrenalina abia urmeaza...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu