22 iun. 2012

De ce sunt bune ziarele doar pentru sters partile moi?

Zilele acestea, in plin scandal cu arestarea lui Nastase, o stire mica-mica dar cu efecte mari incearca sa se faca auzita: ridicarea in grad de colonel a catorva slugi politice printre care amintesc:  Robert Turcescu, Sorin Blejnar, Cristian Boureanu, William Branza, Gheorghe Falca, Gheorghe Flutur, Alexandru Lazescu, Mihai Razvan Ungureanu, Liviu Negoita, Constantin Poteras, Cezar Preda, Gheorghe Ialomitianu. Nu e prea clar cu ce s-au remarcat in slujirea patriei dar toti cei de mai sus sunt acum colonei in rezerva. Unul, Turcescu, nici macar nu a efectuat stagiul militar obligatoriu pe vremea sa.
Asadar un om care poate ca nu a fost niciodata in apropierea unui pistol a ajuns colonel. In fine...Stirea a fost prezentata foarte amplu pe canalele de stiri si in ziarele care nu sunt afiliate puterii. Pana la stirea asta, eram cititor fidel gandul.info. Chiar daca reclamele lor te exaspereaza, eu ii citeam asa cu bune si cu rele. Dar daca un ziar de calibrul gandul.info decide sa nu publice nici cea mai mica referinta la situatia proaspetilor colonei, atunci e clar ca exista o aservire a acestui ziar si implicit al intregului trust din care face parte. Observasem de multa vreme ca ProTv il cam curata de scame pe Basescu, dar totusi, evitarea acestui subiect a ridicat din punctul meu de vedere un mare semn de exclamatie. Pai bine domnilor, il aveti redactor sef pe durul, prea-curatul, a-tot-stiutorul CTP, si voi nu difuzati o astfel de stire? Uau!De azi nu mai citesc gandul.info si nici pe Esca nu o mai cred. Esca, pentru ca a dar mereu dovda de seriozitate, era un personaj foarte credibil. Daca zicea la stiri, insemna ca asa e pentru ca avea cea mai mare credibilitate din mass-media. Dar, in opinia mea, trustul Pro isi taie craca de sub picioare prin aservirea lui Base. Pacat, mare pacat.


Update: Azi CTP a fost invitat la "Dupa 20 de ani", emisiune difuzata de ProTv. Din pacate a fost instituita aceeasi tacere asupra subiectului coloneilor. Oare e si el printre ei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu