21 iun. 2012

La brutarie!, Nastase la brutarie!

Se simte deja ca urmeaza alegerile parlamentare. Justitia a inceput brusc sa "functioneze". Ieri Nastase, Adrian Nastase, a fost condamnat definitiv si irevocabil la 2 ani de inchisoare cu executare! Nu e arest preventiv asa cum au bagat Sechelariu, Becali, Patriciu si multi altii. Astazi a fost condamnat si Vantu, de data asta la 1 an de inchisoare, tot cu executare.
Toate televiziunile de stiri sau generaliste au urmarit subiectul, mai ales dupa ce Nastase s-a impuscat in gat. Toti jubileaza si foarte multi se bucura ca Nastase o sa ajunga la puscarie. Lumea vede bunastarea ca un lucru eminent, prompteristele mananca mult rahat, deontologii mananca sau stropesc si ei cu rahat. Nimeni insa nu vede imaginea de ansamblu: Nastase a facut magarii muuult mai mari, dar asta cu Trofeul Calitatii a fost mai la indemana procurorilor de la curtea din Cotroceni. Totusi, in timpul guvernarii Nastase s-au facut cei mai multi pasi spre aderarea Romaniei la UE, dar ca de obicei, faptele bune se uita repede.
Sa fie clar, nu il apar pe Nastase, dar nici nu ma bucur pentru ca v-a face puscarie.
Odata cu stirea condamnarii definitive, romanii au dovedit inca o data ca vor doar paine si circ! Marea majoritate inca mai cred in indobitocirea servita poporului de iubitii conducatori. Marea majoritate inca spera ca Romania va deveni o super-putere mondiala acum ca Nastase a fost condamnat la inchisoare. Sa le dau vestea cea mare? Oameni buni, IN TIMPUL VIETII NOASTRE, ROMANIA NU SE VA SCHIMBA IN BINE. Oare mai crede cineva ca macar unul din politicienii din Romania se gandeste la binele poporului? Oare mai crede cineva ca tara asta isi va reveni de sus in jos? Eu sper sa nu.

Sansa Romaniei porneste de jos, de la "talpa tarii". Atat timp cat poporul va sta indiferent la orice se intampla si nu va invata sa reactioneze ferm si sa penalizeze orice derapaj al clasei politice, cei de la conducere isi vor face de cap. Asta iarna au fost protestele generate de reactia lui Arafat cu privire la Legea Sanatatii. Marea majoritate, si cand spun marea majoritate ma refer la peste 95%, ii priveau pe protestatari cu clasica bascalie romaneasca. M-as fi asteptat ca, dupa rahatul in care se scalda sistemul sanitar din Romania, conationalii nostri sa fie mai uniti si sa reactioneze mai dur. Dar era prea frig afara pentru romani sa iasa la protest.

Cazul Nastase este unul care naste multe intrebari: De ce era o ambulanta parcata la coltul strazii unde sta Nastase? De ce erau politistii in casa lui Nastase fara ca acestia sa aiba mandat? De ce Nastase nu era perfuzat cand a fost scos? De ce nu era plin de sange, cand se stie ca gatul este puternic vascularizat? Daca nu a fost ranit destul de grav cat sa sangereze abundent, de ce a trebuit operat si de ce sta internat in spital?

Eu imi permit sa dau un pronostic: Nastase nu va sta la inchisoare atat cat a fost condamnat ci va iesi peste cateva luni. Sa nu uitam ca in completul care a judecat cazul era si o judecatoare care inca nu era judecatoare pentru ca nu fusese numita oficial. Care este importanta acestui fapt? Pai e mare, pentru ca la CEDO, Nastase va castiga in joc de glezna. Daca nu va fi facuta magaria cu judecatoarea, atunci va fi scos pe caz de boala. Totusi traim in tara in care legile se dau ca sa convina doar unora, iar trecerile de pietoni se muta peste noapte.
Urmeaza circul cu Vantu, pentru ca a fost si el condamnat astazi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu