13 mai 2010

Larnaca - 9 Mai 2010

Nu am mai scris cam de mult, asta pentru ca timpul liber este din ce in ce mai putin, iar cel care inca mai exista incerc sa-l folsesc pentru a ma destinde cat de cat...
Am fost intr-o dupa-amiaza in Larnaca. Nimic special de facut, doar o vizita si masa de pranz. Am mancat ca de obicei in acelasi loc, la Militzis (Piale Pashia 42, chiar pe malul marii, in spatele fortului). Tot ca de obicei mancarea a fost super! Preturile sunt absolut normale, aproximativ 10 euro de persoana cam la toate.
Ce nu mi-a placut, ba chiar m-a dezgustat, este felul in care inteleg romanii conceptul de oras la malul marii. In amintirea zilelor petrecute la Marea Neagra si nereusind sa lase in urma conceptele balcanice, i-am vazut pe compatriotii nostri la bustul gol etaland agale burtile de bere. Trecand peste aceasta imagine care frapeaza pe oricine, am dat peste masinile care "faceau faleza" si din care la fiecare doua masini lalaia cate o manea. Poate sunt eu demodat.... Dar oare la fel simteau si ceilalti turisti care se uitau chioras la mancatorii de seminte si bautorii de bere la cutie de pe Phinikoudes? Recunosc ca mi-a fost rusine ca provin din aceeasi tara cu idiotii aia asa ca am scurtat plimbarea cat s-a putut si am taiat-o rapid...
I-as ruga pe cei care se inscriu in descrierea de mai sus sa se mai tempereze putin... Sa inteleaga ca plaja e doar atunci cand esti chiar pe malul marii si ca in rest, chiar pe vadul pietonal de langa plaja se umbla cu tricou, nu se scuipa si nu se baga p*** in nimeni si in nimic (la figurat vorbind) si ca berea e de preferat sa se bea fie la terasa, fie acasa si mai putin pe bancile din locurile publice. I-as mai ruga pe fanii dejectiilor muzicale numite generic manele sa le asculte cu volumul cat mai jos pentru ca pe ceilalti (ciprioti, britanici, romani, rusi etc) nu prea ii incanta genul.
Mi-as dori sa nu ne distingem de ceilalti doar prin lucruri aiurea, anormale, atipice in sensul rau ci poate ca ar trebui sa ne mai domolim putin...

7 comentarii:

  1. exact, si eu mor de rusine pentru ca sunt din aceeasi tara cu acesti indivizi abjecti. mi-e atat de rusine incat cand ma intreaba cineva de unde sunt, am o mare retinere sa spun de romania, pentru ca imaginea noastra este asociata cu ei.
    de nenumarate ori am vorbit cu diverse persoane minute-n sir, iar dupa ce aflau ca sunt roman, discutia se scurta semnificativ si curgea spre un la revedere. si pe buna dreptate, romanii din cipru, sunt in marea lor majoritate , cocalari infecti pe care nici macar romania nu i`a mai suportat, imbracati identic si cu acelasi mers de tigan needucat, aceeasi expresie slinoasa a fetei buhaite, vocabular rupt din puscaria rahova si dorinta idioata de a arata celorlalti ca el e roman. consider ca ei ne fac cel mai mare rau, nu as avea nici cea mai mica retinere sa`i impusc pe loc

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, d-aia prefer eu Paralimni cu plajele aferente, in loc de Larnaca! Masini pe plaja, muzica la maxim, etc, nu prea vezi in Protaras sau Agia Napa, dar romani ragaindu-si berea pe plaja vezi, din pacate.
    Acum, referitor la anti-romani...depinde de la persoana la persoana. Foarte rar mi s-a intamplat sa fiu discriminata din cauza nationalitatii, iar in cazul in care eram intrebata in doi peri din ce tara sunt, ridicam barbia mai sus si spuneam sfidator "din Romania" :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Oho acum chiar imi esti simpatic....Asta vara aici pe plaja de la Four Seasons Hotel stateam linistita cu familia cand la un moment dat incepe o harmalaie de nedescris ceva mai incolo.Si ce sa vezi?O gasca ceva mai mare de conationali tipi si tipe sa le zic asa cu gura mai mare decat orice natie era pe plaja in acel moment cu cutiile de bere in maini lanturi groase de aur la gat urland la copiii lor si la neveste si dand cu mingea in capul celorlalti turisti pasnici si mai si cautand pricina de galceava tot ei.
    Irene ai dreptate si eu cand ma intreaba cineva ce nationalitate am nu las capul in pamant si zic clar ce sunt....de ce sa-mi fie rusine?din cauza altora?cat timp eu nu dau motive nu imi e rusine de dragul romanilor de treaba.

    RăspundețiȘtergere
  4. pai fratilor nu e vina lor ci a voastra (hai,a noastra)ca nu le spune nimeni nimic.De ce?! de frica?!de lene?!din indiferenta?!din-de spune-ti voi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca sa contrabalansez, nu pot sa nu observ o detasare fata de locul de bastina; atat in blog cat si in comentarii.
    Nu am inteles niciodata de ce, brusc, la siguranta departarii, se coboara sub chip de revelatie, o inteligenta bizara asupra romanilor si imi aduce aminte de un banc cu cei doi < moldoveni > care vroiau sa treaca Nistrul. Dupa ce primul este ajutat de-al doilea, cand vine vorba sa-l treaca si cel din urma, cel care ajunge deja pe malul romanesc il repede, zicandu-i: "du-te dracu de < moldovean >.
    As mai adauga ca "maneaua" e un fenomen muzical istoric, vadit cu influente orientale, si ca reper la origini vi-l dau pe Anton Pann.
    Mi-ar placea mai mult sa vad cum incerci sa schimbi mentalitati si obiceiuri proaste, nu sa ingrosi randurile ca in ultima postare din Decembrie prin care ne explici cum sa pacalim sistemul. Sunt oare sechele "romanesti" ?
    Ne schimbam sau nu ? Ii ajutam si pe altii ?

    Succes !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Observi tot timpul mai bine lucrurile cand esti in afara lor. Te rog sa nu confunzi maneaua cu muzica lautareasca. Eu ascult muzica lautareasca, dar manelele sunt zoaie.
      Cat despre postarea din Decembrie, afla ca mi se pare aberant sa pui un om sa scoata din troler 200 de grame cand trolerul ala e infoliat.
      Da, ne schimbam si da, ii ajutam si pe altii.

      Ștergere
    2. Astept raspuns pentru a gasi o camera in Larnaca pentru 3 luni 1 decembrie la 1 martie Tel.+0726198619 e-mail tuguicostin@yahoo.com

      Ștergere