5 sept. 2010

Festivalul vinului 2010

A fost traditionalul festival al anului tinut anual in Limasol. Am fost si eu. Atmosfera placuta, desi era vorba de vin n-am vazut (personal) nici unul/una care sa-si fi baut mintile.

Ce mi s-a parut deosebit fata de festivalurile din Romania? In primul rand plata unui bilet la intrare. Asta i-a limitat pe cei care ar fi venit doar sa caste gura si eventual sa mai incurce lumea. Pretul biletului a fost de 5 Euro, bani pentru care primeai un tichet ce putea fi preschimbat pentru o sticla de vin la oricare dintre tarabele producatorilor.

In al doilea rand, muzica se auzea dintr-un singur loc. Nu e ca in Romania unde fiecare producator de vin e cu muzica lui. Si volumul muzicii era unul decent. Nici prea tare nici prea incet, exact cat sa creeze atmosfera de festival.


Am uitat sa mentionez despre preturile la mancare. O sa iau ca referinta o souflakia sau un mix (souflakia + seftalia). Acestea costau intre 5 euro cele la pita si 13 euro cele la portie, evident in functie de locul pe care-l alegi si de cantitatea de mancare pe care o primesti de banii aia. Vinul vandut la pahar costa 1 sau 2 Euro in functie de marimea paharului. De mentionat ca acesta din urma nu era vandut din butoi ci din sticle imbuteliate, deci vin calitatea I. Iata si poza mea preferata:

Un comentariu:

  1. Salutare

    Intr-adevar sarbatoarea vinului in Limassol nu se compara nicidecum cu sarbatorile "pe baza de alcool" din Romania. Dar nu ii subestima nici pe cei de aici (localnici sau imigranti).
    Locuiesc in blocul de peste drum de intrarea in parc si, desi luminile se sting in parc pe la 11, pe la 1AM tot mai auzi grupuri de omuleti cantand voiosi... Eu una ma bucur ca s-a terminat totul.
    Dar sunt de acord... e mare diferenta fata de festivalul berii din Iasi de ex.

    Toate bune!

    RăspundețiȘtergere