10 sept. 2010

Oameni bogati, Oameni saraci

Foarte putini din prima categorie si peste 20 de milioane din cealalta categorie. Cum unde? In Romania... Asistam incet-incet la masacrarea clasei de mijloc din Romania si instalarea unui regim foarte asemanator cu cel instaurat de Putin.

Am asistat acum un an si ceva la aparitia impozitului forfetar. Pe cine a afectat? Pai pe cei care aveau o firmulita care facea covrigi sau puneau carton bituminos pe blocuri (ca exemple). Ce s-a intamplat? Pai simplu, toti meseriasii si prestatorii de servicii care au putut s-au dus imediat in zona economiei negre sau si-au inchis afacerea. Firmele mici care nu au putut suporta aceasta povara s-au inchis. toti "marii patroni" ai acestor mici societati s-au trezit peste noapte ca au ajuns "ciubucari". Deasemenea masura a generat o gramada de someri pentru stat, lucratori fara carte de munca in fapt. Astfel statul a marit numarul asistatilor sociali care pe langa somaj castiga si un salariu platit la negru. In cazula sta, cine e ticalosul care a atentat la bugetul Asigurarilor Sociale?
Am asistat ieri la arestarea lui SOV. Care e motivul? Pai simplu... Vechile relatii ale lui Vantu cu Basescu s-au transformat in conflict in ultimii ani. La fel a fost si cu Patriciu. Care e rolul acestor arestari? Pai singurul care a reconoscut este Becali.
In concluzie, pe cei cu foarte multi bani si care spre ciuda celor de la putere nu ii finanteaza, actuala dictatura putere i-a linistit. Pe cai care formau clasa de mijloc asemenea. Atunci cine dracu a mai ramas in Romania? Pai simplu. PDL-isti (bogatii) si restul... pulimea cum s-ar zice.
Din pacate daca sunteti din ultima categorie si aveti ganduri de afirmare, mai bine v-ati gandi de doua ori. Asta pentru ca a fi membru PDL este o conditie sine qva non pentru a reusi in Romania. Din pacate ceea ce nu inteleg actualii guvernanti este ca formare unei clase de mijloc si consistenta acesteia sunt baza unei dezvoltari durabile a tarii.
Ce nu mai intelege statul este ca identitatea unei natiuni este compusa din mostenirea si patrimoniul cultural al acesteia. Ei bine, Incrucisatorul, din dorinta de a se razbuna pe presa, a preferat sa supra-impoziteze creatia in loc sa modifice o lege care reglementeaza plata pe Drepturi de Autor. Vorba unor oameni de media, cum poate lua Liiceanu sau Plesu somaj? Cand poate cere Dan Bitman ajutor de somaj? Si exemplele pot continua. Ce o sa se intample? Pai cred ca lucrurile sunt foarte simple. O sa vedem cartile lui Liiceanu, Plesu, Patapievici si alti contemporani aparute la edituri din Bulgaria, Ungaria sau Rep. Moldova.
Privesc cu maxima neincredere la viitorul tarisoarei si pentru asta ii consider vinovati pe cei care sunt acum la putere. Lor le transmit SGȚ PL!

Un comentariu: