16 mai 2012

Zoo Paphos


Da, am fost la Zoo. Stiu, o sa ziceti ca sunt prea mare pentru asa ceva, insa fiul meu nu e. Asadar duminica ne-am urcat in masina si am pornit spre Paphos. Prima chestie ciudata: indicatoarele rutiere. De la primul indicator care arata ca mai sunt 9 km pana la Zoo si pana la cel care arata ca mai sunt 6km, pe kilometrajul masinii am masurat exact 5 km. In fine, zona e foarte bine semnalizata si chiar daca Zoo e intr-o locatie destul de greu accesibila, am reusit sa o gasesc din prima. 

Am ajuns pe la 11:30 si deja era destul de multa lume. M-a frapat taxa de intrare, 15.50 EUR/adult si 8.50 EUR/copil daca acesta are intre 2 si 13 ani. Sa inteleg ca pe cei peste 13 ani ii trateaza ca adulti?
In fine, odata intrat am fost sincer impresionat de curatenia exemplara si de faptul ca animalele nu erau inghesuite in colivii ci in niste custi sau tarcuri relativ mari. La ora 12 a inceput "Parrot and Owl show". Pretul spectacolului este inclus in pret si merita vazut. Nu va spun mai multe pentru a nu va strica surpriza. 
Totul in parc e relativ scump, poate prea scump: 2 EUR/apa la 0,5 litri, 9 EUR ca sa faci poza in timp ce hranesti girafa etc. Mi-a placut zona din centrul parcului pe care lumea nu se prea ingramadeste, dar care este super fain amenajata si mi-au placut paunii care umbla prin parc in libertate. Proprietarii ar mai putea totusi sa aduca multe alte animale intrucat multe specii destul de des intalnite in lume nu sunt reprezentate. Una peste alta, gradina e destul de faina pentru o tara cu o populatie de aproximativ 1 milion de persoane.
Puteti obtine informatii suplimantare pe site-ul Zoo Paphos.


  

  

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu