29 iun. 2012

Justitia nu e doar oarba, e si tampa!



Astazi am constatat cu surprindere ca Justiti adin Romania nu numai ca e oarba, dar e si tampa. Justitia, cea care ar trebui sa judece ce e drept si ce nu, ce e corect si ce nu, dar mai ales sa pedepseasca incalcarile legilor, aplica masuri diferite in functie de cine este cel judecat. 

Cazurile omorurilor prin imprudenta nu sunt noi in Romania. Cele rezultate in urma accidentelor auto sunt in general tratate superficial si inculpatii primesc o condamnare cu suspendare. Asa s-a intamplat si in cazul Huidu. Serban a rulat cu viteza excesiva pe un tronson de drum acoperit cu apa si polei si a pierdut controlul directiei, intrand pe contrasens unde a acrosat un Logan. Rezultatul: 3 morti. Pedeapsa: 2 ani si jumatate cu suspendare. Concluzia: orice bogatas care isi permite sa isi ia o masina solida, dotata cu echipamente de 5 spele la testele de siguranta, poate merge ca un bezmetic pe drumuri si sa omoare oricati oameni pentru ca tot ce i se va intampla este un proces scurt urmat de nimic. 
E clar ca Huidu in ziua aia nu a plecat de acasa cu gandul sa omoare niste oameni, dar totusi unde este responsabilitatea lui pe care ar fi trebuit sa si-o asume cand a decis sa conduca? Nu numai ca a dat dovada de ignoranta fata de ceilalti oameni care se deplasau pe drumul ala, dar s-a comportat complet iresponsabil si fata de familia lui care era in masina cu el. Eu ma intreb care ar fi fost rezultatul daca in loc de Logan, s-ar fi ciocnit cu un TIR? Si ma mai intreb cam care ar fi fost starea lui de spirit si reactiile lui in public daca ar fi fost ca accidentul sa fi fost invers, ca parintii lui sa moara intr-un astfel de accident? Sa ne amintim cu dezgust de cazul Paunescu (in care doamna a "reusit" sa rada o familie intreaga) sau de celebrele cazuri in care se muta trecerea de pietoni peste noapte.
Condoleante familiilor care au suferit pierderi in accidentul cu pricina. Rusine justitiei din Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu