19 ian. 2013

Banca de alimente in Limasol

Asa cum spuneam intr-o postare de acum vreo 2 luni, s-a infiintat in Limasol organizatia caritabila Caritas. Printre actiunile desfasurate s-au numarat donatiile de alimente si vouchere de cumparaturi inainte de Craciun pentru familiile nevoiase si 2 mese calde pentru persoanele fara adapost in ajun si in ziua de Craciun. 
Pentru a putea ajuta pe cat mai multi si pentru a alina suferintele celor nevoiasi, Caritas Limasol a infiintat Banca de Alimente. Aceasta forma de intr-ajutorare functioneaza astfel: cei care doresc doneaza organizatiei alimente neperisabile, iar voluntarii Caritas le impart in pachete pe care apoi le distribuie familiilor aflate in evidenta ca fiind nevoiase (familii mono-parentale, familii cu multi copii, persoane varstnice fara venituri etc).

Donatiile se fac in fiecare Duminica incepand cu ora 8 si pana la ora 13, sau Duminica seara de la 6 pana pe la 7:30. In curand se vor stabili si zile din timpul saptamanii cand se vor primi donatiile. 
Se pot dona orice fel de alimente neperisabile: faina, ulei, zahar, lapte UHT (din acela care nu trebuie tinut in frigider decat dupa deschidere), conserve de legume, de carne sau de peste, dulciuri neperisabile si in general orice nu se strica. Donatiile se fac la Biserica Romano-Catolica din Limassol aflata la intrarea in Parcul Molos. Intrati prin spatele bisericii si precizati ca donatia este pentru Caritas.
Va reamintesc ca misiunea Caritas se adreseaza celor saraci, in nevoie, bolnavi, marginalizati si persecutati, indiferent de nationalitate, rasa sau religie. Deasemenea Caritas nu acorda sprijin financiar ci doar bunuri sau servicii pe care le pot oferi voluntarii nostri.
Va multumesc in numele Caritas tuturor celor care veti dona oricat de putin. Va asiguram ca alimentele vor fi impartite corect si fara discriminari.

4 comentarii:

  1. Interesanta idea si demna de laudat... o sa trimit linkul si spre alti amici. Te superi daca o sa preiau idea si o sa o postez in engleza pe blogul meu - poate mai afla si alte persoane? Evident mentionez si sursa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andrei, am scris aceasta postare tocmai ca lumea sa afle de initiativele de intr-ajutorare. Am acceptat sa fiu membru Caritas tocmai pentru caracterul profund altruist pe care organizatia il are. O sa scriu azi si despre Adapostul Sf. Iosif din Nicosia.
      Mersi pentru popularizare! :)

      Ștergere
    2. in cele din urma am reusit sa public un articol. Mi-a luat ceva timp pentru ca am mutat tot ce era legat de Cipru pe un nou domeniu (newontheisland.com), iar timpul liber e un lux in ultima vreme :(... http://newontheisland.com/2013/02/food-bank-in-limassol/ - aici e articolul. Merci!

      Ștergere
    3. Andrei, multumesc si eu pentru ajutor. Orice gest de a-i ajuta pe cei nevoiasi este binevenit.

      Ștergere