3 aug. 2013

Despre Ambasada S.U.A. la Nicosia.


In Cipru exista multi romani care se plang de Ambasada Romaniei la Nicosia. Candva am scris si eu articole despre ce ma nemultumea si inca ma nemultumeste la Ambasada. Nu e vorba de oamani sau de profesionalismul lor, ci in principal de taxele consulare enorme in anumite cazuri. Oricum acestea (taxele) sunt reglementate prin lege in Romania si se aplica ambasadelor. Acum cateva zile am fost cu un amic la Ambasada Statelor Unite ale Americii la Nicosia.

Americanii astia, cu stilul lor bombastic si pompos au facut in asa fel incat sa para ca ambasadele lor sunt un fel de mieji, stiti voi de unde. In primul rand ambasada nu poate fi localizata pe google maps. Cel mai usor de gasit ambasada Americii este sa cautati ambasada Rusiei si pe harta, putin mai la est se vede un complex mare nemarcat. Aia e! Apoi, cand ajung pe strada unde e ambasada gasesti dale de beton puse pe strada pentru motive de securitate. Nu mai zic de masurile de securitate de la intrare si dinauntru unde nu ti se permite sa intri nici macar cu un pix!
Amicul meu este cetatean cipriot de origine romana. A completat formularul de viza, a platit taxa si s-a prezentat la programare. Cel de la ghiseu i-a luat pasaportul si i-a zis atat: "Aaaa, esti din Romania?" si i-a dat pasaportul cipriot inapoi. In timp ce ii scria refuzul de viza i-a pus doua intrebari de complezenta si gata, asta a fost. Totul a durat 2 minute. Practic nu l-a intrebat daca se poate intretine in State, ce-i cu el si asa mai departe.
Asa ca data viitoare cand mai mergeti la Ambasada Romaniei, aflati ca la noi e parfum fata de ce e la altii.

3 comentarii:

  1. Cam asa ne trateaza cipriotii in ultimul timp(am destule exemple)!Nu ma mir de comportamentul celor de la Ambasada SUA...Au reusit alti compatrioti sa ne faca de rusine aproape in toate tarile.Stau si ma intreb daca exista vreo tara in lumea asta sa ne poata primi zambind??Posibil in Polul Nord :)

    RăspundețiȘtergere

  2. cand mergi la ambasada Romaniei in calitate de roman te astepti sa fii tratat si reprezentat in tara respectiva cel putin decent. Du-te tu ca cetatean american la ambasada tarii tale si vezi ce se intampla. Sunt 2 lucruri total diferite care nu pot fi comparate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am fost la Ambasada SUA si am luat viza pe 10 ani nu a fost deloc greu, trebuie sa fii existat un motiv de ce nu a luat viza ( dubla cetatenie ??!? poate ) sunt mai bine vazuti Romanii decat Cipriotii.

    RăspundețiȘtergere