5 feb. 2012

Ce-i cu ACTA (legea impotriva pirateriei)

Se tot vorbeste in ultimele zile despre aceasta lege si despre faptul ca Guvernul Romaniei a semnat acest acord FARA sa isi consulte cetatenii. Cetateni care nu au iesit in starada sa certe guvernul, asa cum au facut polonezii. Iata mai jos 2 filmulete care explica in mare ce e cu ACTA.




Care e parerea mea? Ca din chestia asta, pe termen lung, vor avea de suferit chiar initiatorii si sustinatorii. De ce zic asta? Ganditi-va ca internetul a castigat popularitate in special datorita libertatii pe care o ofera. Libertatea asta i-a atras si ii atrage pe multi. Deasemenea accesul facil la resursele media (muzica, filme etc) i-a atras pe tineri. Dar daca acest acces ar deveni dificil si site-urile ar deveni mai plictisitoare si resursele de amuzament s-ar reduce, atunci oamenii ar sta tot mai putin pe net. Consumul de internet, adica timpul petrecut va fi tot mai mic. Astfel, publicitatea ar scadea, atat ca numar de afisari cat si ca pret. Sa nu uitam ca multe site-uri traiesc din publicitatea afisata. Adica aceasta constituie singura sursa de venit! Deasemenea marii publicitari (google, bing, msn etc) vor aea si ei de suferit pentru ca adresabilitatea ar scadea.
Introducerea fisierelor audio si mai apoi video a revolutionat internetul, iar acum se incearca scoaterea lor. Pai tocmai asta e cheia internetului: audio-vizualul. Mi se pare stupid sa poti fi inchis daca de exemplu postezi pe youtube un filmulet foarte haios si care strange multe-multe vizionari doar pentru ca pe fundal se aude muzica de la acea petrecere, muzica pentru care tu nu ai platit drepturi de autor.
Ce ma bucura e ca Polonia si Slovenia fac pasul inapoi din aceasta conventie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu