31 mar. 2010

Fac ce vreau cu banii mei... (Oare?)

Din categoria bancile sunt nesimtite peste tot...
Este sfarsit de luna si ajun de Paste. Toata lumea care e platita cu salariu o data pe luna a cam luat salariul, la fel si subsemnatul. Dimineata trec in fuga pe la bancomat, scot rapid 80 de euro si imi vad de ale mele. Pe la pranz merg din nou la ATM cu gandul de a scoate bani si pentru chiria care de obicei se plateste la inceput de luna si pentru cumparaturile de Paste. Incerc o suma mai insemnata, dar "automatul" ma roaga sa selectez o suma mai mica. Continui sa tot scad suma pana ajung la 200 de euro. Stupoare...nici pe astia nu voia sa mi-i dea. 



Intru in unitatea bancara si vad puhoi de lume la o coada care aminteste de sistemul ceausist. Intreb un consultant si foarte senin, ca si cum nimic nu ar fi in neregula cu faza asta, imi zice ca in urmatoarele zile bancomatele nu vor elibera mai mult de 200 de euro pe zi pentru fiecare card. Doamna vrea totusi sa mai calmeze din incruntarea care mi se citea pe fata in timp ce-i explicam ca asta nu e normal, ca trebuie sa am acces oricand la banii MEI si imi da un "pont": puteti sa retrageti numerar de la ghiseu. Adica de la ghiseul unde asteptau si ceilalti 25-30 de insi. Stau la coada si dupa vreo 45 de minute, reusesc sa scot niste bani.... De fapt am scos tot pentru ca intentionez sa imi schimb furnizorul de servicii bancare.
Stau si ma intreb cam cum s-o simti omul care a lucrat astazi si care nu a avut timp sa stea la coada o ora pe banii lui, pentru banii lui pentru ca bancile fac economie si nu doresc sa plateasca oameni care sa mentina ATM-urile alimentate corespunzator.
Ii felicit pe cei din sistemul bancar care au stiut sa ne spuna ca nu lucreaza in perioada 1-6 Aprilie, dar care au scapat din vedere un mic amanunt.... daca ai nevoie de 300 de euro, suna un prieten!

PS: Faza nasoala e ca si eu si sotia primim salariile pe acelasi card... Sa nu-ti dai cu tesla-n oo?

3 comentarii:

  1. Prietene, da-ti cu tesla in oo, dar nu pentru ca primesti cu nevasta salariul pe acelasi card ci pentru ca habar nu ai sa folosesti sistemul bancar in favoarea ta.

    In Cipru se poate plati 99% din timp cu cardul, chiria se poate plati prin transfer bancar. Iar schimbatul bancii, hahaha, crezi ca alte banci dadeau mai mult de 200 de euro la bancomate sau aveau cozi mai mici la ghiseu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiria se poate plati cu cardul, e drept, dar numai daca ai si contract scris. La mine nu e cazul.

    RăspundețiȘtergere
  3. dute la banca si verifica daca nu ai o limita pusa pe bani, zilnic se poate scoate o anume cantitate, aici an Spania sant 600 de euro antro zi,eu vorbesc de cardul de debit cel cu salariul de unde ami platesc ipoteca pe apartament lumina gazul etc cel unde ami economisesc far sa ma ating de bani limita e tot 600 dar cu cerere se poate modifica sev poate cere mai mult antro zi...este chesstie de informare la banca unde ai bani...

    RăspundețiȘtergere