19 mar. 2013

Hora a inceput, sa vedem cum se termina jocul!

Parlamentul cipriot A RESPINS propunerea de taxare a depozitelor bancare, indiferent de cuantumul lor. Totusi, bancile raman inchise si maine, asa cum s-a hotarat anterior. Deasemenea urmeaza runde de negocieri si alte propuneri de solutii. Asa cum vad eu lucrurile, se pare ca ajutorul va veni mai putin de la UE si vrand-nevrand din partea Rusiei.
Raul este insa facut, pentru ca s-a ajuns prea departe cu o idee periculoasa pentru tot ce inseamna economia unei tari. Toata lumea a prins frica de a pierde procente din depozite, asa ca, chiar daca au incredere in banci, nu vor avea incredere in guvern. Sunt sigur ca vor urma retrageri masive din bancile din Cipru. In cazul in care corporatii din Rusia vor prelua una sau doua banci cu probleme, capitalurile rusesti se vor concentra in acestea, depozitarii sperand ca vor avea garantia accesului la bani, iar "inghetari" ale sistemului bancar, asa cum au fost in ultimele zile, vor fi evitate.
Ramane de vazut daca nu cumva votul se va relua in parlament maine, sau in zilele urmatoare. Deasemenea astept cu interes reactia UE, care cu siguranta nu va agrea rezolutia parlamentului.

Un comentariu:

  1. Laiki Bank, sucursalele din Cypru deja sunt cumparate de rusi. Marti noaptea a fost luata decizia. S au despartit de sucursalele din Grecia.

    RăspundețiȘtergere