7 dec. 2010

Cum reasezam lucrurile atunci cand sunt deranjate de un "oarecare"?

Se stie si se tot discuta in presa despre documentele facute publice de WikiLeaks. S-a incercat timid ca site-ul sa fie inchis de catre gazda domeniului web, dar nu s-a reusit... Fondatorul a avut un back-up si a mutat totul ep un server din Elvetia.

Astazi el s-a predat Politiei in Marea Britanie si micile detalii incep sa iasa la iveala. De fapt nu e acuzat de viol ci de "sex pe nepregatite", o infractiune cuprinsa exclusiv de legislatia Suedeza. Pe scurt i s-a rupt prezervativul si duduia s-a suparat la aflarea vestii. Ce risca: DOAR O AMENDA.
Totusi, profitand de aceste acuzatii, intreaga echipa de "damage control" a SUA a exagerat spunand ca Assanage este un violator. Mai mult, la aflarea vestii ca acesta s-a predat politiei, companiile Visa si MasterCard au blocat posibilitatea platilor catre contul bancar destinat sustinerii apararii acestui "infractor". 
De ce in cazul sau lucrurile se intampla altfel decat ar fi normal? De ce un om acuzat de o infractiune pentru care risca doar o amenda si doar in Suedia este tinut in inchisoare in Marea Britanie, fiindu-i refuzat dreptul de eliberare pe cautiune? De ce companiile Visa si MasterCard nu ma lasa sa fac ce vreau cu banii mei? In curand or sa decida ca si benzinariile sunt patronate de niste oameni rai si nu o sa mai putem alimenta platind cu cardul.
E clar, WikiLeaks a cam scuturat Presedintia SUA, iar masurile disperate la care apeleaza "Big Brother", aka "Licuriciul" ii fac sa para si mai vinovati decat sunt defapt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu