1 sept. 2013

A inceput numaratoarea inversa...


Asa cum scriam acum cateva zile, Marea Britanie a inceput sa mute trupe si armament in bazele militare din Cipru pentru a fi pregatiti pentru o invazie a Siriei ce parea iminenta. Deocamdata lucrurile s-au cam amanat pentru ca Obama cauta sa castige timp baagand in joc si o decizie a Congresului SUA, Parlamentul Britanic a respins cererea lui David Cameron, iar Rusia se tine tare pe pozitie. Totusi, autoritatile din Cipru au intrat in alerta.

Astazi am avut sansa sa fac o calatorie cu barca din Limassol, cu plecare din Portul Vechi, si pana in varful peninsulei Akrotiri. La plecarea din port ne-am intersectat cu un vas militar de mari dimensiuni care supraveghea zona si care oprise o barca pentru control. Apoi, la sosirea in micul golf care e in varful peninsulei, o salupa super-rapida a politiei navale a venit si a inspectat zona. 
Exista doua ipoteze pentru aceasta intensificare a controalelor. Prima ar fi ca autoritatile se tem de un eventual atentat impotriva zonei de suveranitate britanice. A doua ar fi ca se doreste o atenta supraveghere a granitei pentru a preveni un eventual val de emigrant dinspre Siria si Egipt. Ramane de vazut ce se va hotara in privint ainterventiei in Siria, dar parerea mea e ca se va interveni in forta si ca in cateva zile ii vor ciurui facilitatile militare lui Assad. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu